8 stvari za uspjeh vaše djece u životu

vrtić

Jedna od te djece, koja su imala odlične rezultate na testovima, bila je i Camilla Benbow. Ona je danas dekan na Sveučilištu Vanderbilt i izdvojila je osam stvari koje bi roditelji trebali prakticirati kako bi povećali intelektualni razvoj svoje djece, što je dobra podloga za uspjeh u životu, piše Independent.

1. Izložite svoju djecu različitim iskustvima.

2. Podržavajte ih i na emocionalnoj i na intelektualnoj razini.

3. Uvjerite se da imaju pozitivan i snažan odnos sa svojim nastavnicima. Naime, vrlo pametni učenici često trebaju više izazova u školi, a nastavnik im to može omogućiti - što je jako važno u njihovom napretku.

4. Ako je dijete posebno zainteresirano za neku temu ili neki hobi, dajte mu priliku da razvijaju svoje sposobnosti u tom smjeru.

5. Hvalite njihov trud, bolje nego njihove sposobnosti. To će im pomoći da razviju poseban način razmišljanja koji pridaje važnost stalnom napredovanju, a ne tome da su statični jer su zadovoljni svojim sposobnostima.

6. Potaknite djecu da postavljaju pitanja i da preuzimaju intelektualne rizike. Budu li rano izložena neuspjehu, a to im predstavljate kao dio života u kojem nešto nauče, to će na njih djelovati poticajno.

7. Izbjegavajte korištenje izraza kao što su "nadaren si" i "vrlo si inteligentan." To djeci može postati teret.

8. Testirajte njihove sposobnosti.

Izvor: 24sata.hr