12 najvećih razlika između prve i druge trudnoće

trudnoća, dijabetes, pržena hrana, internet, majčinstvo, trudnoća, trudnoća, zdravlje, simptomi, liječnik, trudnoća, Trudnoća i traume, alkohol, trudnoća, očaj, dojenje, alkohol, u trudnoći, dojilja, u trudnoći, trudnoća, zdravlje, znanstvenici, istraživanje, starenje, mučnina, curica, trudnoća, trudnoća, godine, vrijeme, pobačaj, uzroci pobačaja, trudnice, pamučne gaćice, štetnost, trudnoća, trudnoća, dijete, muško, žensko, spol dijeteta, trudnoća, mučnina, istraživanje, trudnice, trudnoća, znanstvenici, otkriće, trudnoća, kad postati majka, pobačaj, mitovi, trudnoća, beba, trudnoća, žene, trudnoća, mučnina, trudnoća, savjeti, žena, trudnoća, plodnost, trudnoća, uživanje, razlozi, metode, menopauza, trudnoća, trudnice, kiseli krastavci, istraživanje, trudnoća, razlike, novo otkriće, stres, trudnoća, kućni testovi za trudnoću, trudnoća

Edukacija

Dok u prvoj trudnoći ne ispuštate iz ruku knjige o trudnoći i ženskom zdravlju, u drugoj čitate samo slikovnice mlađem djetetu. Nemate ni volje ni vremena za knjige, osnove ionako znate, a na kraju ipak ne ispadne sve kao u knjigama, pa je najbolje pustiti da sve ide prirodnim tokom.

Izbor hrane

U prvoj trudnoći obično žene izbjegavaju sve namirnice koje su našle na ijednom popisu namirnica koje nisu preporučljive u trudnoći. Uzimaju dovoljno vode, jednu zdravo i više se kreću. U drugoj trudnoći žene će i dalje pripaziti što jedu, ali će bez razmišljanja priuštiti si mekani sir ili malo tune.

Svjesnost o trudnoći

U prvoj trudnoći žene već od prvog plusića na testu cijelo vrijeme ostaju svjesne svoje trudnoće, neprestano o tome govore i misle. U drugoj trudnoći, osobito ako je prvo vrijeme još maleno, često je prisutna jurnjava, mnogo obaveza i žene povremeno zaborave da su trudne.

Najava trudnoće

Prvi put parovi obitelji iznose vijest o trudnoći na pomalo svečan način, kada saznaju spol djeteta to je novi povod za ukrasiti dom u tom stilu i uživati u malenoj obiteljskoj proslavi. U drugoj trudnoći otkrivanje spola više nije toliko pompozno, već usputno spomenete bližnjima da nosite dječaka ili djevojčicu.

Uzbuđenje

Dok su u prvoj trudnoći budući roditelji, ali i cijela obitelj jako uzbuđeni i žele neprestano razgovarati o tome, u drugoj trudnoći je sve to dosta suptilnije. Oduševljenje baka i djedova više nije euforično, no to ne znači da su išta manje sretni zbog toga.

Trudnička moda

Dok u prvoj trudnoći žene obilaze dućane kako bi bile odjevene po zadnjoj trudničkoj modi, u drugoj su sasvim sretne i u udobnoj trenirci i mekanoj haljinici.

Očekivanja

Žene koje čekaju prvo dijete teško si uopće mogu predočiti što treba očekivati od roditeljstva. Ne razmišljaju o postporođajnom oporavku jer je u prvom planu beba. U drugoj trudnoći žene su malo realnije, pa unaprijed razmišljaju kada će što napraviti, koga mogu zamoliti za pomoć za vrijeme oporavka i kako se boriti s nespavanjem i uspješno dojiti.

Znanje u trudnoći

U prvoj trudnoći znamo sve u teoriji, koliko je beba koji tjedan velika, koliko je razvijena, dok u drugoj trudnoći žene ponekad moraju baciti pogled na kalendar kako bi znale u kojem su tjednu trudnoće, ali imaju tu prednost- znanje iz prakse.

Fotografije

Mame u prvoj trudnoći često oslikavaju trbuščić, često se slikaju kako bi kasnije mogle pratiti kako im je trbuh rastao, dok u drugoj trudnoći jedine fotografije na kojima je žena s trbuščićem jesu one s djetetova rođendana ili nekih svečanosti.

Oblik tijela

U prvoj trudnoći većina žena ima sladak, malen i okrugao trbuščić, dok u drugoj trbuh zna biti malo niži, pomalo i obješen i ne tako sladak njima samima.

Strahovi

U prvoj trudnoći žene se boje i vlastite sjene. Strah od korištenja kozmetike, preko konzervirane hrane do izbjegavanja diranja reklamnih letaka jer su puni bakterija. U drugoj trudnoći sve je to mnogo opuštenije.

Dječja soba

U prvoj trudnoći mjesecima se priprema bebin kutak za njezin dolazak, dok u drugoj ste vjerojatno u toliko strci da suprug sastavlja krevetić tek kada vi odete roditi u bolnicu, a sve one preslatke vrtiće i igračke ste dobro spremili jer ste svjesni da ih bebe baš i ne doživljavaju.

Izvor: index.hr