Numerološko čudo u Čileu! Dogodile su se nevjerojatne podudarnosti... upoznajte se s tajnom broja 33

...u Copiapou, u dva zamračena odjela, da bi se priviknula na svjetlost. Jednog po jednog, kapsula nazvana Fenix rudare je iznosila u novi život, nakon što su pod zemljom proveli 69 dana i nakon što se u kolovozu vjerovalo da su svi mrtvi.

Kada je u srijedu u 21.55 po lokalnom - u 2.55 u četvrtak ujutro po našem vremenu - izašao i posljednji, 33. rudar, Luis Alberto Urzua, u zrak su poletjeli konfeti, baloni i šampanjac, a čileanski mu je predsjednik Sebastian Pinera rekao da je postao inspiracija svim Čileancima. - Vi niste isti, a ni zemlja nakon ovoga nije ista - rekao je Pinera i dodao: - Idite zagrliti svoju ženu i kćer.


čile,numerologija,čudo
Agencije su javljale da su rudari u mnogo boljem stanju nego što se očekivalo te da bi prvi mogli iz bolnice izaći još danas, ranije nego što je bilo planirano. Čini se da se sve vezano uz rudare odvija brže nego što se očekivalo pa je i sama akcija izvlačenja, umjesto planiranih 30 i više sati, bila završena za 22 sata i 37 minuta. Zasad se ipak zna da najstariji rudar, 63-godišnji Mario Gomez, koji je na inzistiranje svoje supruge konačno pristao otići u mirovinu, ima upalu pluća i plućnu bolest silikozu. Drugi čovjek koji je izašao iz rudnika, veseljak Mario Sepulveda, također ima silikozu, čestu kod rudara zbog izloženosti prašini. Najmlađi rudar, 19-godišnji Jimmy Sanchez, depresivan je, a i nekoliko drugih rudara ne može spavati i muči ih tjeskoba.

Stručnjaci iz cijelog svijeta upozoravaju da rudarima prijeti opasnost od posttraumatskog stresnog sindroma (PTSP). - Ono što još ne znaju jest da, ako su mislili da je ono dolje bio pakao, to neće biti ništa u usporedbi s onim što će tek proživjeti - rekao je za Guardian stručnjak za psihologiju s Oxforda Peter Collett. Čileanski dužnosnici obećali su da će se vlada brinuti za rudare barem šest mjeseci, ali oni će sami morati odlučiti što žele raditi u budućnosti - hoće li pokušati zaraditi na onome kroz što su prošli i hoće li se odlučiti za neku drugu karijeru. - Ja sam rudar i umrijet ću kao rudar - navodno je rekao Victor Segovia svojoj sestri, no većini povratak u dubinu zemlje više ne pada na pamet.

Svi su ionako već od različitih biznismena i tvrtki dobili ponude za nova radna mjesta, a k tome televizije se trenutačno otimaju za prve intervjue - i nude više od 350.000 dolara. Očekuje se i da će svi rudari zajedno - sada poznati kao Los 33 - sudjelovati u prodaji prava hollywoodskim filmskim studijima i izdavačima knjiga. Oni koji se budu htjeli vratiti u rudnike, sigurno pak više neće raditi u San Joseu - predsjednik Pinera najavio je da se taj rudnik “definitivno više nikad neće otvoriti”. Pinera je istaknuo da će operacija spašavanja stajati “između 10 i 20 milijuna dolara”, te da će se trećina platiti iz privatnih donacija, a ostalo će pokriti državna rudarska industrija Codelco i sama vlada.

jutarnji list