Novo istraživanje pokazalo da tračanje može biti i dobro za vas

tračanje, tračevi, žene, žene, tračanje, ogovaranje, osobe, život, tračeri, toksične navike, život, ogovaranje, istraživanje, tračanje, lovačka priča, priča, savjest, tračanje, istraživanje

Iako vi to, naravno, ne radite, znanstvenici su sada otkrili i neke iznenađujuće prednosti tračanja drugih, zbog kojih biste možda mogli i početi to prakticirati. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Groningen u Nizozemskoj pokazalo je da tračanje olakšava ljudima uklapanje u nove društvene sredine te čak pomaže u podizanju samopouzdanja.

Ispitanici koji su sudjelovali u istraživanju opisivali su situacije u kojima su čuli pozitivan i negativan trač o nekome te ocjenjivali kako je to utjecalo na njihovo samopouzdanje. Rezultati istraživanja otkrili su da pozitivni tračevi često imaju i pozitivan utjecaj na ljude, čak i kad se ne tiču njih. Kada čujemo da se nekome drugome dogodilo nešto dobro počnemo razmišljati o tome kako i nama može biti bolje te učimo iz njihovog primjera.

S druge strane, negativni tračevi najčešće izazivaju dvije reakcije: osjećamo se dobro jer nam ide bolje od drugih ljudi, ali istovremeno i zabrinuto da nam osoba koju ogovaramo ne bi vratila istom mjerom pa tako i sami postanemo žrtva tračeva.

Izvor: index.hr