FOTO  Novi uspjesi mostarskih balerina

balet, Mostar

...„Balance 2017", čiji domaćin je bila Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo.

Predstavnice Prve baletske osnovne škole - odjeljenje Mostar, bile su balerine Sara Šarić i Leona Marijanović sa svojim nastavnicima, plesnim pedagogom i bivšim baletanom Mircea Hurdubae te Marijanom Leventić.

Za istaknuti je s velikim ponosom izuzetno odlične rezultate koje su balerine Sara i Leona ostvarile. U jakoj konkurenciji baletne vježbice kategorija II. Sara je osvojila 2. mjesto, a Leona 3. mjesto. U ukupnom plasmanu Prva baletska škola - odjeljenje Mostar je osvojila 3. mjesto. Osvojeni rezultati su dokaz upornosti, predanosti i ustrajnosti na pravilnom radu, volji i želji za daljnjim napredovanjem, čemu će škola i dalje težiti.

Balerine su skupa sa svojim nastavnicima pohađale dvodnevni Master class klasični i suvremeni balet, koji su organizirani na vrlo visokoj razini, gdje su usvojili dodatna plesna znanja.

Tijekom boravka u Sarajevu, pauzu za vrijeme natjecanja iskoristile su za obilazak Narodnog pozorišta u Sarajevu, gdje su imali priliku upoznati se s trenutnim balerinama i baletanima pozorišta.

Na Gala večeri, koja se održala drugu večer natjecanja sve polaznice Master class-a izvele su zajedničku varijaciju koreografije „Kineski ples", uvježbanu i svladanu u samo nekoliko sati prije nastupa. Balerine Sara i Leona su se predstavile i sa svojim novim koreografskim varijacijama „Paquita" i „Zvončić" te pobrale ovacije publike.

Odjeljenje Mostar - Prve baletske škole iz Banja Luke redovito održava sate baleta u Športskom plesnom klubu Zrinjski već treću godinu za redom. To su prve i jedine balerine iz Mostara sa školskim svjedodžbama položene baletne osnovne škole, izdane od Ministarstva obrazovanja. Idući tjedan balerine iz Mostara putuju u Banja Luku na završni godišnji ispit te im želimo puno sreće i novih uspjeha!