Novi trend: Vjenčanje u prirodi

Zašto ne biste izabrali vjenčanje u prirodi, pogotovo planirate li obred u toplijim mjesecima.

Predlažemo vam nekoliko lokacija, svako je mjesto posebno, originalno i jedinstveno, bilo da se radi o tradicionalnom vjenčanju na Plitvicama ili romantičnoj svečanosti na istarskoj stanciji.

Ispod plitvičkih slapova

Prekrasan ambijent stoljetnih šuma, pjenušavih slapova i kristalnih modrozelenih jezera najstarijega nacionalnog parka u Hrvatskoj, svakom će vjenčanju pružiti poseban čar, a mladencima i uzvanicima nezaboravan doživljaj iskonske prirodne ljepote.Vjenčanje je ovdje uistinu posebno jer se radi o mjestu pod zaštitom UNESCO-a koji ga je proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Nacionalni park Plitivička jezera nudi budućim mladencima organizaciju vjenčanja, prirodne lokacije, kompletan program posjeta Parku za uzvanike svadbene svečanosti. Prije rata su vjenčanja pod najvećim plitvičkim slapom bila svjetska atrakcija, jer su se pod slapom najviše vjenčavali stranci. Prema dostupnim podacima prvo plitvičko vjenčanje organizirano je 1968. godine pod Velikim slapom, a običaji plitivičkih vjenčanja obnovljeni su 1999.godine.Vjenčati se možete i u Rastokama, poznatom vodeničarskom naselju u Slunju.

Dan iz snova u Istri

Želite li vaše vjenčanje obogatiti proljetnim cvijećem, ljetnim zalaskom sunca, jesenskim užarenim bojama ili ćete se radije prepustiti zimskoj čaroliji? Tada recite DA u prekrasnom krajoliku golf igrališta, na Crvenom Vrhu. Golf Club Adriatic, smješten je na Crvenom Vrhu u blizini mjesta Savudrije i grada Umaga, dijelom je hotelskog lanca Kempinsk. Jedinstvena klupska kuća s restoranom i pogledom koji oduzima dah, od zelenila golf igrališta, preko plavetnila mora sve do vječno bijelih Alpa. Ono što čini jedinstvenim ovo igralište jest njegova pozicija. Osim pogleda na more, Adriatic Golf Club nudi i sjajan pogled na tipičan mediteranski ambijent kojega čine nasadi vinove loze, maslinici i zimzelena vegetacija. Mladenci mogu birati žele li obred i zabavu u restoranu golf cluba Adriatic, na plaži hotela Kempinski, u kapelici u romantičkom parku, na otvorenom ili pod šatorom.

Kraljev vrh pod Sljemenom

Imanje Kraljev Vrh, u blizini Zagreba i Zaprešića proteže se na 10 tisuća četvornih metara, okruženo je bogatom šumom, što vjenčanju daje posebnu čar. Imanje je idealno mjesto za organizaciju ceremonije vjenčanja na otvorenom zbog jedinstvene prirode, neposredne blizine šume, prekrasno uređenog eksterijera i panorame Sljemena. Mladenci imaju mogućnost vjenčanja u kapelici Sv. Leopolda Mandića koja se nalazi u sklopu imanja Kraljev Vrh, i pravo je romantično mjesto da ovjekovječe svoju ljubavnu priču. Crkva Sv. Tri Kralja jedna je od najranijih primjera baroka, nalazi se u neposrednoj blizi i pruža prekrasan pogled na Sljeme.

U rustikalnom stilu

Za one koji žele vjenčanje u prirodi na otvorenom kombinirati sa rustikalnim luksuzom koji odiše romantikom, "Stara Marča" je idealna lokacija za spoj raznih stilova ,od tradicionalnih do modernih. Seoski turizam "Stara Marča" sa svojim prostranim zelenim okruženjem i jezerom te rustikalnim interijerom nudi elegantan prostor sa daškom domaćeg ugođaja.Za organizaciju svadbene svečanosti na raspolaganju su lokacije na cijelome aimanju,od sjenice na otoku, prostrane livade, do natkrivene sjenice za goste. Kad padne noć, po želji pali se krijes popračen bakljama i vatrometom. Raspon cijena za organizaciju vjenčanja kreće se od 280 kuna na dalje.

zena.hr