FOTO/VIDEO  Novi izum: Tetra sapun nikome neće bježati iz ruku pod tušem

sapuni, izum, tetra sapun

Umjesto tipičnog kvadratnog oblika, Tetra sapun ima četiri kraka, te uvijek stoji na rubnim točkama tri kraka, što omogućava da se voda prije ocijedi nakon pranja ruku ili tuširanja, a i puno teže isklizne iz ruku.

Prilikom proizvodnje svaki sapun se izlijeva u posebni silikonski kalup u kojem ostaje dok se u potpunosti ne ohladi, što potiče bolju povezanost alkalnih i baznih ulja, zahvaljujući kojima sapun ima dulji rok trajanja.

Za proizvodnju Tetra sapuna potrebno je mjesec dana, nakon čega se svaki sapun pregledava i ručno završava. Prilikom korištenja sapun zadržava svoj prvotni oblik.

Neki od sastojaka koji se nalaze u Tetra sapunu su ekstra djevičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje, organski citrusni bioflavonoidi, ulje čajevca, ulje sandalovine i smirna, sastojci koji ne narušavaju pH ravnotežu kože.

- Sapun je proizvod koji ljudi koriste svaki dan već 5000 godina. Postoji tisuću formula i načina na koji se može proizvesti, ali njegove osnovne karakteristike - skliska priroda i činjenica da se topi u ostacima vode nakon korištenja, se nije promijenila jako dugo vremena - objasnio je 34-godišnji dizajner Mak.

- Htio sam promijeniti percepciju sapuna. Tetra sapun je lako za uloviti, iako je mokar. također, on će zadržati svoj oblik do kraja budući da će se tekućina slijevati preko njegovih krakova i na taj način će se duže koristiti - napomenuo je.

- Najkvalitetniji sapuni se proizvode hladnim procesom, zahvaljujući kojem ne isušuju kožu već stvaraju debeli kremasti sloj za duboku hidratizaciju kože te ne uzrokuju svrab ni iritaciju kože - zaključuje Mak.

Izvor: 24sata.hr