Njemački sud: Muškarcima je "dopušteno" mokriti stojećki

sud, Njemačka, mokrenje, muškarci

Ta je "stvar" završila na sudu nakon što je stanodavac odlučio zadržati oko 1900 eura pologa za stan, s čime je namjeravao pokriti popravak mramornog poda oko WC školjke koji je navodno "izgubio svoj sjaj" nakon redovitog prskanja urinom.

U Njemačkoj pitanje muškog mokrenja stojećki doista nije šala, WC-i u kinima, kafićima, pa čak i privatnim domovima često su opremljeni naljepnicama i crvenim svjetlima koja nalažu muškim korisnicima da "Ne mokre dok stoje". Često dolaze u paketu s grafičkim prikazom kako bi muškarci točno trebali "svladati umijeće sjedenja na školjci".

No tome je na kraj ipak stao sud u Düsseldorfu, odnosno sudac Stefan Hank koji je presudio kako muški stanari ne mogu biti odgovorni za "kolateralnu štetu u kućanstvu nastalu svakodnevnim aktivnostima koje su normalne".

Premda odluka suda može postati presedan i u drugim slučajevima, pitanje koje ostaje hoće li se muškarci usuditi koristiti tim argumentom kod svojih boljih polovica, bilo da je riječ o ostavljanju podignute daske ili kapljicama urina na i oko školjke.

Izvor: 24sata.hr