Nitko ne zna odakle dolaze: Stanovnike mjesta u blizini Prijedora noću bude stravični krikovi

A Dnevni Avaz piše da su neki uvjereni da njih "proizvodi" strašna mitološka zvijer, drekavac, budući da nikad nisu vidjeli ništa što bi s neartikuliranim zvukovima mogli povezati: "Ne znam s čim bi ih usporedila koliko su jezivi. Od njih se kosa diže na glavi i obično dolaze iz obližnje šume. Čas s jedne, čas s druge strane, kao da se sele... Uznemire se i psi, cvile i laju. Krike nisam čula samo ja već mnogo ljudi u ovom selu. O tom se godinama priča, ali i nagađa što bi moglo biti, jer to što krike pušta još nismo vidjeli... Neki misle da je neka neobična ptica, neki da su vukovi, dok je jedan broj uvjeren da nas noću pohodi drekavac", izjavila je 62-godišnja Persa Zgonjanin koja tvrdi i da su krici vjesnik smrti jer nakon što se začuju netko umre u selu.

Osim nje ponešto je o krikovima ispričao i 79-godišnji Dragan Kantar: "Točno je da se čuju noću i to već prilično dugo, ali se ne može ocijeniti što je. Nije me strah, ali ih je baš nezgodno slušati. Može svašta biti", ispričao je.

Drekavac je biće iz slavenske mitologije, prema legendi nastalo od duša mrtve nekrštene djece. Vjerovalo se da se pojavljuje u obliku djeteta ili psa/lisice s dugim nogama poput klokanovih, a ono što je za njega karakteristično jest - grozomorno urlikanje. Ako se pojavljuje u obliku djeteta najavljuje nečiju smrt, dok pojavljivanjem u životinjskom obliku najavljuje pomor ili bolest stoke.