FOTO/VIDEO  Nevjerovatan koš za najboljeg prijatelja koji je preminuo od raka

mladić, koš, kosarka
Spencer igra košarku za Srednju školu Bishop. Čekala ga je utakmica protiv najvećih rivala, Srednje škole Mount Airy, piše 24sata.hr.

- Evo na ovoj staroj lopti napišite jedno ime, sjetite se nekoga kome ćete posvetiti utakmicu - rekao je trener srednjoškolske momčadi Bishopa, Josh Thompson.

Dječaci su to prihvatili sa šalom, ali Spencer Wilson toga se prihvatio daleko ozbiljnije. Nije dvojio ni sekunde čije će ime staviti na loptu. Uoči utakmice protiv vršnjaka iz Mount Airyja poslao je pismo Joshovoj majci.

- Htio sam vam reći koliki utjecaj i danas ima vaš sin na mene. Nikad ga neću zaboraviti. Bio je poseban. Igram za Josha - napisao je mladi košarkaš.

- Čitala sam pismo i plakala. Bili su nevjerojatno vezani - rekla je majka preminulog dječaka, Denna Rominger.

Na dan utakmice i Josh je bio uz Spencera. Srednja škola Bishop gubila je 82-81. Do kraja utakmice bile su dvije sekunde. Spencer je uzeo loptu i pogodio s više od polovice terena. Bio je to pobjednički koš. Koš za najboljeg prijatelja.

- Svaki put kad bi trener pozvao minutu odmora, tražio bih mjesto na lopti na kojem sam napisao Joshovo ime. Kad bih pronašao to mjesto stavio bih tamo ruku - ispričao je mladi Spencer nakon utakmice.

Čini se kako se asistencija za pobjednički koš piše Joshu.