FOTO/VIDEO  Nevjerojatno: Ispovjed dječaka koji se sjeća prošlog života

Cameron Macaulay, prošli život, sjećanje

Cameron Macaulay iz Glasgowa imao je dvije godine kad je prvi put počeo govoriti o svome bivšem životu na otoku Barri nedaleko od škotske obale. Pričao je o bijeloj kući i ženi za koju je rekao da je njegova "stara" mama te igrama sa drugom djecom i psom. Jednom je sve to i nacrtao, pišu 24sata.hr

- Njegov tata je živ, a iako ne živimo zajedno, nitko od nas ga nikad nije odveo tamo. Isprva se nismo brinuli, ali on je postajao sve zabrinutiji zato jer je daleko do svoje obitelji na Barri - ispričala je majka Norma. Odgajateljici u vrtiću znao je pričati kako je u bijeloj kući imao tri kupaonice, a da u stanu u Glasgowu ima jednu. Kad bi govorio o drugom tati Shaneu Robertsonu, rekao je da je umro jer nije "pogledao na obje strane", misleći vjerojatno da ga je udario automobil. Majka ga je na kraju odvela na otok.

- Na Cameronu sam vidjela oduševljenje. Sletjeli smo na plažu baš kako je rekao. Rekao mi je i kako misli da bi se "stara" mama i ja dobro slagale. I tad me pitao vjerujem li mu sada - priča Norma. Posjetili su povjesničara, koji im je rekao da je obitelj Robertson postojala i da je 70-ih imala bijelu vikendicu. Kad su tamo stigli, razigrani dječak odjednom je postao tih i povučen.

Našli su sve detalje oko kuće kako ih je opisao. Uz pomoć ureda za stanovništvo našli su i Gillian Robertson, koja živi u Škotskoj i koja je ljetovala u bijeloj kući. U vrijeme kojeg se Cameron sjeća, Gillian je bila dijete i ona se također sjeća istoga psa kojeg on spominje, ali tvrdi kako tada nije bilo Shanea Robertsona ni nekih smrti u obitelji. Iako se većina Cameronovih sjećanja potvrdila, i dalje ne postoje odgovori na neka pitanja. Nakon putovanja Cameron sve manje priča o Barri.

TAJLAND
Muharji je dječak koji priča o svom djedu. Detaljno opisuje život s bakom. Na pregledima liječnici su utvrdili da ima madeže i znakove po tijelu točno tamo gdje je djed imao rane ili bio ozlijeđen.

SAD
U 40 godina više od 2500 djece diljem svijeta tvrdi da se sjećaju prošlih života. Sveučilište u Virginiji ima poseban odjel koji istražuje takve pojave, a vodi ga dr. Ian Stevenson.

SAD
Gus Taylor sjeća se detalja života svog djeda Augieja. Kad ga je majka jednom pitala, Gus joj je odgovorio da je (djed) imao sestru koja je umrla. Sestra je zapravo ubijena, a o tome se nikad nije pričalo u obitelji, tako da dječak to nikako nije mogao znati.

KINA
Djevojčica Kim Il Teah detaljno je opisivala bolove svoje bake koja je umrla prije njezina rođenja. Prestala je o tome govoriti u dobi od 7 godina.