Neslavna lista: Oni nisu dobili nijedan glas na lokalnim izborima u BiH | Hercegovina.Info

Neslavna lista: Oni nisu dobili nijedan glas na lokalnim izborima u BiH

Neslavna lista: Oni nisu dobili nijedan glas na lokalnim izborima u BiH
Ilustracija/Hercegovina.info
Najviše ih je bilo u Zvorniku, gdje se našlo čak 14 kandidata bez ijednog glasa birača.
Neslavna lista: Oni nisu dobili nijedan glas na lokalnim izborima u BiH
Foto: Klix.ba
Na ovoj neslavnoj listi od stranaka se najčešće pojavljuju Savez za novu politiku, Srpska radikalna stranka "9. januar", Demokratska stranka invalida BiH i USD BH.

Nakon Zvornika, općine sa najvećim brojem kandidata bez glasova, tu su i Doboj u kojem je šest kandidata bez ijednog glasa - Koviljka Lugonjić, Branislav Cvjetković, Željko Šujić, Mirjana Savić, Sanja Pavlović i Vladimir Jović. U Stanarima su bez povjerenja glasača ostali USD BH, Mladen Stokić, Velibor Erić, Liberalna stranka BiH i Ekološka partija RS, dok su u Ugljeviku sa nulom završili Goran Miljanović, USD BH, Slađan Cvjetinović, Savez za novu politiku, Goran Gajić, Radivoje Lukić i Slavko Pavlović.

U Bijeljini su "kratkih rukava" ostali Darko Miletić, Marija i Slađana Popović, a u Milićima Ekološka partija RS, USD BH i Ibro Alić. U općini Lopare bez povjerenja glasača završili su Demokratska stranka invalida BiH, USD BH i stranka Povratak otpisanih, u Trebinju niko nije glasao za A-SDA i kandidata Ristu Dugonjevca, a u Istočnom Novom Sarajevu najlošije su prošle Srpska napredna stranka i Demokratska stranka invalida BiH.

Nijedan birač iz Sapne nije zaokružio ime Šemsudina Bešića niti Asima Hasanovića, a stranka koja je s nazivom Povratak otpisanih imala velike apetite ostala je uskraćena za glasove u Ključu.

Na ovoj listi su se našli i Alija Ramić (Kakanj), Milovan Đerić (Sokolac) i Siniša Tankosić (Bosanska Dubica).

klix.ba