Ne ispirite zube nakon pranja, a štikle nosite svakodnevno!

zanimljivosti, cipele, cipele, peta, zdravlje, hod, seksualnost, koraci, pete, žena, moć, štikle, cipele, žene, obuća, probanje, žene, pete, štikle, štikle, djevojke, mostarac, bez dlake na jeziku, hercegovke, sponzoruše, Mostar, napad, Valentinovo, mostarka, pete, Suhe pete, cipele, Mostar, djevojačka večer, Ivan Vrljić, sponzoruše, sponzoruša, cipele, ples, pete

...stručnjaci s Oxforda obznanili su da bi već male promjene životnih navika mogle imati dramatično pozitivne posljedice na ljudsko zdravlje. Stoga su novinari Daily Maila zamolili vodeće zdravstvene djelatnike u zemlji da s njihovim čitateljstvom podijele kakvo zrnce mudrosti i pritom došli do prilično neočekivanih rezultata. Naime, mnogi savjeti zvučali su dijametralno suprotno od uvriježenih. Drugim riječima, stručnjaci su srušili mnoge mitove.

 U skladu s tim, umjesto isprike “Ne mogu raditi, boli me glava” bolje je pronaći kakvu uvjerljiviju. Naime, migrena najčešće kosi u jutarnjim satima - vikenda. - Nagle promjene spavalačkih navika mogu imati dramatične promjene na hipotalamus, odgovoran za ravnotežu hormona koji mogu izazvati glavobolju. Kao i nedostatak kofeina, preskočite li uobičajenu šalicu čaja ili kave u uobičajeno vrijeme. Potrudite se držati bioritam u ustaljenom ritmu - tek je jedan od korisnih savjeta stručnjaka.

Evo i ostalih. Ne pričajte o svojim problemima u lokalnom kafiću Riječ je o najgorem od svih pokušaja rješavanja privatnih problema. - Kad nepoznatom pajdašu otvorite srce na šanku, osjećate se kao da nešto činite, no zapravo se radi o izbjegavanju, guranju pod tepih - kaže profesor Cary Cooper.

Za zdrava leđa što češće nosite visoke pete -Ne skidam visoke pete, nosim ih od jutra do mraka - izjavljuje profesorica Simone Costain. Naime, problemi s bolnim i otečenim stopalima, nogama i leđima u mnogih ljudi posljedica su nošenja ravne obuće ili hodanja bosih nogu! Kremu sa zaštitnim faktorom valja nanositi svaki dan Kreme sa zaštitnim faktorom ne bismo se trebali sjetiti samo na godišnjem odmoru, upozorava dermatolog Nick Lowe. UVA, koji potiho utječe na starenje kože, ugrožava nas svaki dan, a djeluje i kroz oblake.

Kupujte cipele na kraju dana kad su noge otečene Nick Massuci, kirurg iz bolnice u Kingstonu, kaže: - Jedino vrijeme kad bismo trebali kupovati cipele jest večer. Noge se šire otkad ustanemo, pa ako isprobavamo cipele na kraju dana, znači da to činimo kad je noga najveća. Zaboravite na beskrajno ispijanje vode - Preporučljivo je popiti dvije litre vode dnevno. Tako nam sugeriraju tvrtke koje se bave prodajom vode, no možemo popiti dvije litre bilo čega - soka, juhe, čaja, kave pa i piva - kaže nutricionistica Catherine Collins.

Ne ispirite usta vodom nakon pranja zuba Dr. Philip Stemmer iz britanskog udruženja zubara kaže: - Zaboravite ispiranje zuba vodom nakon pranja jer na taj način ispirete i zaštitni fluorid iz zubne paste koji ostavlja višesatnu zaštitu nakon pranja. Ne perite ruke manijakalno, radije pazite što dirate - Kvake na vratima i držači u javnom prijevozu prava su legla zaraze, pa ruke radije držim u džepovima - kaže profesor Ron Eccles, koji preporučuje da se ruke ne peru usput nego sugerira da je to najbolje učiniti po dolasku kući.

 Ne možete spavati? Ne mučite se nego se nečim zabavite - Ako imate problema sa spavanjem, to vas lako može odvesti u frustraciju. Ako san ne ide na oči, ustanite i zabavite se nečim opuštajućim, po mogućnosti zaposlite ruke i oči - savjetuje profesor Jim Horne. Dišite duboko kao beba napuhujući balon u trbuhu - Stres proizvodi kratke udahe, koji ne dopiru do dijafragme nego sav posao odrađuju mišići oko rebara. Da biste to izbjegli, dišite duboko zamišljajući da u trbuhu napuhujete balon - kaže prof. Neil Shah.