Ne bacajte novce, napravite vlastito sredstvo za čišćenje…

smrt, beba, čišćenje, sredstva za čišćenje, kuća, mrlje, čistoća, jednostavne metode, čišćenje, čišćenje lica, tepih, mrlje, hrana koja opušta, čišćenje, kućanski posao , kalorije, trošenje, čišćenje, medicinski alkohol, uporaba, uporaba u kućanstvu, trikovi, kućanski trikovi
Lako možete i sami napraviti tečno sredstvo za suđe, skidanje kamenca, čak i odčepiti sudoper, piše abcportal.info.

Za pravljenje domaćih sredstava možete koristiti: sodu bikarbonu, alkoholni ocat, maslinovo ulje, eterična ulja, mineralnu vodu, limun, ulje bora, sol, kuhinjsku sodu, pepeo.

Alkoholni ocat uništava širok spektar mikroba i daje sjaj posuđu, pločicama i radnim površinama. Da biste napravili univerzalno sredstvo za dezinfekciju, pomiješajte jednake dijelove octa i vode, sipajte u bocu s raspršivačem i to koristite cijeloj kuhinji.

Za pranje suđa u mašini, možete koristiti i sljedeći domaći deterdžent: u dio u koji sipate neko kupovno sredstvo, sada ulijte dvije veće žlice sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, a u dio namijenjen za sredstva za sjaj posuđa, sipajte bijeli ocat, savjetuje "Alternativa za vas".

Ukoliko ručno perete suđe, pomiješajte 150 grama pepela od drveta i 300 grama destilirane vode. Ostavite da stoji najmanje 24 sata, povremeno protresite bocu. Potom sve procijedite kroz gazu i vaš eko deterdžent je spreman!

Sredstvo za sjaj i uklanjanje kamenca sa suđa, ali i slavina i sudopera je kombinacija octa i svježeg limunovog soka. Pomiješajte ih u jednakoj razmjeru.

Kada vam se začepi sudoper, u odvod sipajte šalicu sode bikarbone i šalicu alkoholnog octa. Ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim ulijte vodu koja vri. Osim ostataka hrane, ova kombinacija će uništiti i neugodne mirise.