Napravite prirodni sprej protiv buha i krpelja za svojeg psa

pas i djete
Radi se o mješavini posebnih eteričnih ulja koja se nanosi direktno na psa, na njegovu ogrlicu ili prostor u kojem boravi (dekica, kućica...), a zaštitit će ga od krpelja i buha.

- Molekule eteričnih ulja prolaze kroz folikule dlaka, koje sadrže sebum, koji je pak relativno srodan eteričnom ulju. Kroz sebum se dalje difuzijom prenose u krvotok, te do drugih dijelova tijela. Aromaterapija se kod pasa najčešće primjenjuje upravo dermalnim putem, jer se takvim pristupom može uspješno tretirati najveći broj tegoba - objašnjava aromaterapeut Saša Radulović na portalu anias-de-moras.com gdje smo pronašli i recepte.

Recept za sprej:

Sastojci:

100 ml hidrolata geranija
100 ml hidrolata prave lavande
10 kapi eteričnog ulja egipatskog geranija
5 kapi eteričnog ulja mire
5 kapi eteričnog ulja lovora
10 kapi eteričnog ulja vetivera
15 kapi eteričnog ulja opoponaksa

- Kombinacija ovih eteričnih ulja i hidrolata, uz već opisano djelovanje, ima izrazito opuštajuće i sedativno djelovanje što ih čini odličnim odabirom kada želite umiriti svojeg psa. Eterična ulja nisu topiva u hidrolatima, stoga prije nego psa ili prostirku na kojoj boravi ravnomjerno pošpricate ovom mješavinom sjetite se dobro protresti sprej bočicu - savjetuje aromaterapeut Saša Radulović koji je osmislio i recepturu za jačanje imuniteta kod psa.

Mješavina za jačanje imuniteta

15 mL biljnog ulja lješnjaka
3 kapi eteričnog ulja lovora
3 kapi eteričnog ulja ravensare
3 kapi eteričnog ulja palmarose
3 kapi eteričnog ulja eukaliptusa radiate
3 kapi eteričnog ulja niaulija
3 kapi eteričnog ulja timijana tujanola
3 kapi eteričnog ulja egipatskog geranija

- Ova kombinacija eteričnih ulja daje odlične rezultate u prirodnom poticanju imuniteta, a primjenjuje se tako da se 3-6 kapi ove mješavine umasiraju 2-4 puta na dan na područje vrata i prsa psa - dodaje ovaj iskusni aromaterapeut.