Napali su me mrtvaci sa groblja u Branjevu, morao sam iscrtati njihove slike da se zaštitim!

Tijekom kriminalističke obrade ova osoba je kao motiv navela "da je bila pod utjecajem natprirodnih sila te je iscrtavanjem križeva na slikama pokojnika htjela da se zaštiti od istih", priopćeno je danas iz CJB Bijeljina. U zvaničnom priopćenju ne precizira se šta je muškarac mislio pod tim da se želio zaštititi od mrtvaca, no očito je da je vjerovao da je pod nekom vrstom napada od istih.

Inače, radi dokazivanja kraznenog djela za koji se sumnjiči Nikolić, policijski službenici izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi ova osoba te od nje oduzeli više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sizvršenjem kaznenog djela ‘povreda groba ili leša.

Radnici Policijske postaje  Kozluk nastavljaju rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela, a Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini dostavit će izvještaj o počinjenom kaznenom djelu povreda groba ili leša protiv D. Nikolića iz Branjeva.

Policijskoj postaji Kozluk prijavljeno je prije nekoliko dana da su oštrim predmetom izgrebane slike pokojnika na 156 nadgrobnih spomenika na ovom pravoslavnom groblju u Branjevu.
Oštećenja su u vidu križa, iscrtana u jednom potezu, bez ponavljanja linija, a uglavnom iscrtana u predjelu čela.

(Fena)