Nakon seks skandala župnik iz Dalmatinske zagore 'sklonjen' u Italiju

skandal, svećenik, zlostavljanje, djevojčica, silovanje, Posušje, zlostavljanje, optužnica, seks, ocjena, iznuda, tinejdžerice, škola, seks, pohotnik, silovanje, zlostavljanje, pipkanje, profesor, zlostavljanje, strava, zlostavljanje, silovanje, danska, zlostavljanje dijece, bludničenje, Doboj, iživljavanje, zlostavljanje, njemica, nestanak, djevojčica, maloljetnica, majka, djeca, Rusija, zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, Tuzla, djevojčica, otmica, udaja, sestra, prodaja, život, pobačaj, Mostar, maloljetnice, maloljetnica, dijete, rađanje, skandalozno, maloljetnica, udaja, Doboj, profesorica, zavođenje, skandal, maloljetnica, silovanje, Zagreb, djevojčica, silovanje, zenica, trudnoća, učenica, šokantno, silovanje, sloboda, dječak, sestra, presuda, seksualno zlostavljanje djece, seksualno maltretirao djevojčicu, zlosatavljač, šokantno, pedofilija, oglas, stravično, Facebook, podvođenje, otmica, pronalazak, mastrubacija, učenica, vozač, prikolica, silovanje, SAD, silovanje, teta
ako policija nakon provedene kriminalističke obrade nije našla elemenata kaznenog djela u ponašanju 61-godišnjeg franjevačkog župnika , Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, pak, usprkos tome odlučilo zatražiti pokretanje istrage.
Naime, ODO je podnijelo prijedlog za „poduzimanje određenih istražnih radnji protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela spolnog odnošaja zlouporabom položaja iz čl. 191. st. 2. Kaznenog zakona".

Tužiteljstvo sumnja da je župnik od lipnja 2010. do lipnja 2011. godine koristeći svoj položaj u više navrata s dvjema 17-godišnjim maloljetnicama imao spolne odnose te im je uputio veći broj SMS poruka (radi se o brojci od nekoliko tisuća poruka - op.a.) seksualnog sadržaja u kojima bi im nudio novac za odnos. Jednoj je 17-godišnjakinji, pak, slao i MMS poruke seksualnog sadržaja.

Općinsko državno odvjetništvo je predložilo i da se župnik pritvori i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Za djelo za koje se župnik sumnjiči predviđena je kazna zatvora od jedne do pet godina.

Policija je Općinskom državnom odvjetništvu uputila tek posebno izvješće s, doznajemo, opširnom fotodokumentacijom, no nisu naznačili o kojem bi se kaznenom djelu radilo.

Kako je Slobodna Dalmacija već pisala , policija je župnika istraživala zbog sumnje u kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom. No, to mu nisu mogli „prišiti" jer je franjevac spolno općio s djevojkama koje su starije od 16 godina, a sve su one s njim spavale dragovoljno bez da ih je on na bilo koji način prisiljavao.

On im je, pak, plaćao „usluge" ali na način da bi to bila naknada za pomaganje oko poslova u župnom dvoru, a ne za seks. U toj je župi stolovao od 2003. godine.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da se možda sve ne bi ni otkrilo da pohotnog župnika nije prijavila časna sestra. Njoj je navodno prekipjelo kad je fratar pokušao i nju napastvovati. Tad je „pukla" i sve što je znala o župnikovim „igricama" je prijavila nadležnim službama.

Veliko je pitanje hoće li Državno odvjetništvo uspjeti u naumu da pritvori osumnjičenika jer je on već danima izvan dosega i medija i svih drugih. Navodno je otišao na godišnji odmor na jedan od dalmatinskih otoka, a jedna od neslužbenih verzija glasi i da je „sklonjen" u susjednu Italiju, piše Slobodna Dalmacija .