Najopasniji diler droge otvoreno zaprijetio Trumpu

chapo - trump
Sudeći po pisanju na Twiteru, Donald Trump je već dobio opasnog protivnika, iako ga do stupanja na funkciju prvog čovjeka Sjedinjenih država dijele još dva mjeseca.

Jedan od najvećih narko dilera na planeti stekao je svjetsku slavu pošto je na spektakularan način, podzemnim tunelom, prošle godine pobjegao iz meksičkog zatvora, ali u siječnju je ponovo uhićen i sada čeka izručenje u Ameriku.

To ga ne spriječava da preko svog Twiter naloga, za koji se vjeruje da kontrolira njegov sin, komunicira sa vanjskim svijetom, a najveću pažnju privlače njegovi stavovi povodom nedavnih predsjedničkih izbora u Americi.

Pobjeda Donalda Trumpa, poznatog po veoma neprijateljskom stavu prema meksičkim imigrantima, veoma je razočarala nekadašnjeg vođu najmoćnijeg narko kartela na planeti.

Predstavnik mržnje, konfrontacije, rasizma, proganjanja i mizoginije je pobijedio. Veoma tužna situacija za sve - napisao je Guzman posle objavljivanja izbornih rezultata. Ali, El Chapo se nije zaustavio samo na rezigniranim komentarima.

On je zloslutno upozorio da njegovi sunarodnici neće sjediti skrštenih ruku ako Trump bude ostvario preizborno obećanja o podizanju zida na američko-meksičkoj granici.

- Nećemo spuštati gard. Ako se Trump bude kačio sa Meksikancima, nećemo imati za cilj samo da srušimo zid - napisao je El Chapo.

Trump je izjavio da Guzman predstavlja sve loše kod Meksikanaca, a posle pobjede na izborima potvrdio je da će izgraditi zid i deportovati milijune ilegalnih imigranata.

- Zid nije problem, srušiću ga ili zaobići, ali koliko deportacija će se dogoditi, koliko obitelji će biti razdvojeno - upitao je El Chapo na Twiteru.