Najgluplji kriminalac ikad: Policija objavila njegovu fotografiju na Facebooku, a on je lajkao

... Facebookom te da sa svojim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži pomažu policiji da ih što prije uhiti. Jedan od takvih slučajeva jest žena koja je na stranici na Facebooku lokalne policije na kojoj je objavljena njena tražena fotografija napisala 'Uhvatite me ako možete' te je uhićena samo nekoliko sati kasnije.

Novi 'biser' koji je uhićen zahvaljujući svojoj aktivnosti na Facebooku je 18-godišnji Amerikanac Luis Rodriguez kojeg je policija tražila zbog vandalizma (tijekom nereda u srpnju na policijskom je automobilu napisao 'f*** the pigs). Policajci iz Huntington Beach postaje na svojoj su stranici na Facebooku objavili fotografije sudionika nedavnih nereda, a na jednoj fotografiji nalazio se i Rodriguez.

On je bio toliko ponosan što je završio među fotografijama traženih osoba da je tu fotografiju lajkao i podijelio s prijateljima na Facebooku. Iz policijske postaje u Huntington Beacha kažu kako su drugi korisnici Zuckerbergove mreže koji su pregledavali fotografije traženih osoba i korisnike koji su lajkali te fotografije, primijetili da je jednu sliku lajkao i Louis Rodrigez - mladić koji se nalazi na toj slici te su na to odmah upozorili i policiju.

Osim što je lajkao tu fotografiju, Rodriguez je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju u kojoj sjedi na policijskom automobilu obučen u istu majicu i na kojoj nosi istu kapu kao i na fotografiji koju je objavila policija. Ne samo da Rodriguez nije izbrisao ovu fotografiju, već za nju nije namjestio postavke privatnosti tako da je ona vidljiva svim korisnicima Facebooka pa policija nije imala težak posao te su, ubrzo nakon što su ga korisnici Facebooka prijavili, pronašli i uhitili Rodrigueza.

Mnogi korisnici Facebooka nisu mogli vjerovati kada su vidjeli da je ovaj mladić lajkao svoju fotografiju na policijskoj stranici te su ga, nakon uhićenja, mnogi proglasili jednim od 'najglupljih kriminalaca u povijesti'. Ovo je kao da ste u prošlosti, prije mobilnih telefona i Facebooka, ispod svoje 'Traži se' policijske fotografije napisali svoju adresu i broj telefona, komentirali su na Cnetu Rodriguezov slučaj.

dnevnik.hr