Stipendisti Erasmus+ programa organiziraju utrku u Sarajevu

Sarajevo, sportska trka , promocija studentskih programa, Run4Erasmus

Studentska organizacija Western Balkans Alumni Association (WBAA) i Mreža studenata BiH (ESN BiH) pozivaju sve zainteresirane da se prijave na sportsku trku Run4Erasmus koja će biti održana u nedjelju, 20. listopada 2019. godine u periodu od 9:00 do 12:00 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Vrijeme početka trke je 10:00 sati kod Mosta Suade i Olge. Dužina trke je 5 kilometara, a natjecatelji i natjecateljice će trčati na dionici od Mosta Suade i Olge do zgrade Elektroprivrede.

Svrha trke Run4Erasmus je promocija studentskih i akademskih programa razmjena u zemljama Europe te promocija drugih prilika koje se nude mladima s ciljem akademskog usavršavanja i profesionalnog razvoja. Također, trka je idealan prostor za promociju zdravog načina života.

Osnaživanje regionalne mreže stipendista WBAA (https://www.western-balkans-alumni.eu/) je organizacija koja okuplja bivše stipendiste i stipendistice Erasmus+ programa akademske razmjene iz zemalja Zapadnog Balkana. Neki od glavnih ciljeva WBAA jesu osnivanje jake regionalne mreže bivših stipendista i stipendistica koja će se zalagati za modernizaciju i poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja u regiji, kao i osnaživanje mladih ljude Zapadnog Balkana u njihovom akademskom i profesionalnom razvoju. Na trci će biti prisutni alumniji  Erasmus+ programa koji će iz prve ruke ponuditi sve potrebne informacije o studiju u inozemstvu i podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranima. Sudjelovanje na trci je besplatno, a za sudionike su obezbijeđene medalje, majice i elektronski certifikati, a tokom cijelog događaja obezbijeđeno je i osvježenje od naših partnera: EU Info Centar i Mreža studenata BiH (ESN).

Prijave do 19. listopada

Svi sudionici/ce su obavezni prijaviti se na trku putem linka za prijavu te na dan trke doći u 9:00 sati kako bi preuzeli obezbijeđene majce, brojeve i drugu opremu za praćenje trkača. Rok za prijave je 19. listopad 2019.

Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0uIsmGqSsOIyCkYzBcHUh3MuHEsyFgH9ip0OkUfwGej-zNw/viewform?vc=0&c=0&w=1