Putopisno predavanje „Putopisni Best Of“ by Jurica Galić Juka u caffe galeriji Kerametal

putopis, predavanje

U srijedu. studenog od 19 sati održat će se putopisno predavanje pod nazivom „Putopisni Best Of“, a predavač je Jurica Galić Juka, poznati dokumentarni fotograf, svjetski putnik i putopisac.

Galić je nagrađivani fotograf – jedan od definitivno najzanimljivijih nezavisnih dokumentarnih fotografa – putopisaca novije generacije.

Galićeva su specijalnost ulična i portretna fotografija, omiljene teme nepristupačni dijelovi planeta i ostaci misterioznih naroda i civilizacija, a njegov put nije puko prevaljivanje kilometara već potraga za smislom života i vlastitim poslanjem. Posebno za ovu priliku, Galić će napraviti presjek zanimljivih situacija i tema svojih putešestvija i ekspedicija diljem svijeta (cca. 70 država) u posljednjih 10 godina.

Glavni fokus je na ljude, običaje, ostatke misterioznih civilizacija, te fascinantnu prirodu od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Nije nedostajati ni zanimljivih destinacija poput napuštenog grada Pripjata u Ukrajini (černobilska katastrofa), „Ceste smrti“ u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli, prenosi Radio Ljubuški.

Autor će na kraju predstaviti svoj / dokumentarno / edukativno / zabavni YouTube kanal Jurica Galić Juka, kao i "Putopisnu fotomonografiju 2014. - 2019." koju će zainteresirani moći i kupiti.