Poznati komičar iz Audicije stiže u Mostar: 'Nije lako biti humorističan kad je realni život postao tragičan'

hercegovac, stand up komedija

Željko Ninčić, autor i glumac, 24. listopada dolazi u Mostar gdje će u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače izvesti predstavu – stand up “Marinko Ćutuk Ero s ovoga svijeta & Primi me” te nas podsjetiti na nekadašnje gegove i štoseve, ali plasirane na drugačiji način – u izravnom obraćanju publici.

U trajanju od sat i pol predstava govori i o svim aktualnim problemima iz regije, o bliskoj prošlosti i budućnosti. Govori o razlici vremena – nekad i sad i dotiče se svega što nam je ili nam određuje način života.

Dva legendarna lika iz predstave Audicija – Hercegovac Marinko Ćutuk kao Ero s ovoga svijeta i Bosanac koji predstavlja izbjeglice (jednom izbjeglica, uvijek izbjeglica) odnosno Bosanac po bijelom svijetu – Veseli, govore o svojim životnim iskustvima, a osvrću se i na audiciju odnosno prijemni ispit za glumu, kazao je Ninčić u razgovoru za Fenu povodom predstave.

Napominje da kao autor i glumac prvi put u monološkoj formi igra i govori te da će se publika prisjetiti nekadašnjih gegova i štoseva, ali plasiranih na drugi način, odnosno u izravnom obraćanju. Ninčić kaže da koliko god će Marinko Ćutuk na “domaćem” terenu, u Mostaru, biti u prednosti kad zbija šalu na račun Bosanca, dotle Veseli kao gost i izbjeglica s iskustvom na “stranom” terenu, ima svoje adute i odgovor Hercegovcu.

Suočeni s aktualnim stanjem i problemom iseljavanja, predstava završava s adaptacijom čuvene pjesme Alekse Šantića “Ostajte ovdje”, koja je naslovljena kao: “Da li da ostanem ovdje?”.

Predstava u Kosači 24. listopada počet će u 20 sati, a ulaznice će se moći kupiti na blagajni Kosače i na web stranici kupikartu.ba.