Deseta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH

sjednica, Sarajevo, Borba protiv korupcije

 Deseta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH bit će održana u srijedu 9.10.2019. godine u Sarajevu.

Na sjednici će, između ostalog, biti razmatrani izvještaji sa sjednica skupštinskih komisija Saveza, te će se Predsjedništvo očitovati o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi Županije Sarajevo kao i o Prednacrtu zakona o građevinskom zemljištu koji je izradila radna grupa u kojoj je Savez imao svoja dva predstavnika.

Na ovu sjednicu Predsjedništva Saveza su pozvani i direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH, kao i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije s ciljem da razmotranja mogućnosti i načina za suradnju između Saveza i navedenih agencija.

Članovi Predsjedništva bit će upoznati i s nizom drugih informacija kao što su npr. sudjelovanje predstavnika Saveza na sastancima tematskih podgrupa za izradu Strategije razvoja Federacije BiH, te informacija o izmjeni Upute o određivanju udjelažupanija, jedinica lokalne samouprave i nadležnih županijskih organa za ceste u prihodima od neizravnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda za 2019. godinu.