Na stranici “Kupujem-prodajem” oglas koji je šokirao javnost: Prodajem bebu, cijena po dogovoru

Iako je vjerojatno riječ o šali, stručnjaci su istaknuli da je riječ o uznemirujućem sadržaju i da osoba koja je takav oglas postavila mora snositi odgovornost.

Nečija, vjerovatno, neslana šala izazvala je burnu reakciju u Srbiji. Oglas u kojem se prodaje dijete, uz cijenu po dogovoru, uklonjen je sa stranice Kupjem-prodajem. No, stručnjaci su istakli da je neophodno reagirati na takve stvari.

"Ja bih prije rekla da je ovo test javnosti, ali mislim da bi nadležni trebali istraže do kraja i vidjeti kako je do toga došlo i da se takva vrsta zabave ne priređuje građanima. Za sve one koji imaju djecu, koji žele imati djecu, to je, prosto, uvrjedljivo ", kazala je za RTS Tamara Lukšić Orlandić.

Iz Tužiteljstva Srbije su istakli da je za trgovinu djecom najmanja kazna pet, a najduža 20 godina zatvora. Oglas je uklonjen, ali se istraga nastavlja.

"U svakom slučaju, čak iako je riječ o neslanoj šali, iz ovakve prezentacije materijala moglo bi proistekne drugo kazneno djelo kao što je neovlašteno objavljivanje tuđe fotografije ili snimka", kazao je tužitelj za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković, objavio je RTS.