Na ovih pet stvari trošite najviše novaca!

novac

Da ne bismo duljili krećemo odmah na ono bitno: 'Na čega to odlazi većina novaca iz kućnog budžeta'?

1. Članarina u teretani ili fitness centru - sigurni smo kako želite najbolje za svoje tijelo, no koliko to zapravo i koristite? Rekreacija na svježem zraku, trčanje, rolanje ili biciklizam sve su to stvari kojima se možete baviti, a da potrošite puno manje novaca uz isti rezultat.

2. Kava u gradu - sigurni smo kako većina vas voli otići u grad na neobaveznu kavu s prijateljicom, prijateljem ili rodbinom. No, razmislite koliko zapravo mjesečno potrošite na te neobavezne kave!? Možete jednako ugodno popiti kavi u svom vrtu, balkonu ili terasi.

3. Izlasci/večere - ne kažemo kako biste se trebali zatvoriti u kuću i nikud ne ići, ali realno gledajući na ovo nam ode dosta novaca jer u današnje vrijeme izlasci i večere etiketirani su kao luksuz.

4. Prijevoz - niti ne primijetite, a novac na gorivo ode i puno brže nego ste to zamislili. Predlažemo vam da se raspitate o javnom prijevozu, koji je dosta jeftiniji i praktičniji od automobila i svakodnevnih gužvi u prometu.

5. Shopping - svaka žena podlegne ovom poroku, no sve više i muškaraca. Predlažemo vam da se ograničite i napravite si mjesečni plan što si možete kupiti ovaj mjesec, a što slijedeći. Priznajte si kako vam sve što si kupite i ne treba baš taj trenutak.

Izvor: cafe.hr