Muškarci, nakon ovoga ćete jesti orašaste plodove svaki dan

orašasti plodovi, stres, Dobri za srce, Protiv raka, rak prostate, Brazilski orasi,  Vitamin E, orasi, imunitet, orašasti plodovi, zdravo srce, Zaštita od raka pluća, kolesterol, Zdrav mozak, smanjuje rizik, gušterača, orašasti plodovi, šećer, zdravlje, orašasti plodovi, orah, Sadržaj oraha, badem, omega 3 masne kiseline, orašasti plodovi, muškarci, istraživanje, orašasti plodovi, orasi, badem, grickalice, zdravlje, orašasti plodovi

U istraživanju je sudjelovalo 47.000 muškaraca starijih od 26 godina, a kod 6800 sudionika oboljelo je od raka prostate.

Orašasti plodovi obiluju tokoferolom, tipom vitamina E za koji su i neka ranija istraživanja pokazala da su učinkoviti u borbi protiv raka.

Sudionici koji su jeli orašaste plodove pet puta na tjedan imali su za 34 posto manji rizik od smrti uzrokovane rakom prostate u odnosu na muškarce koji su orašaste plodove konzumirali jednom mjesečno ili rjeđe.

Istraživači tvrde da nije bitno koje orašaste plodove birate, ali znakovito je da njihovo redovno konzumiranje neće preventivno djelovati na razvijanje raka.

Ovi plodovi sadrže fitokemikalije za koje se smatra da imaju moćna antikancerogena svojstva.

Druga istraživanja pokazala su da štite i od bolesti srca i dijabetesa tipa 2.

Izvor: vecernji.hr