Muškarci će rađati i nećemo se seksati zbog djece

Bebe iz epruvete su također nekoć bile fikcija, ističe.

U knjizi "Poput djevice" ova znanstvenica zanosnog izgleda kazala je kako nipošto nema ništa sveto ni posebno u životu, samom po sebi. Svijet znanosti može lako upravljati procesom reprodukcije, što čini rađanje bez seksa vrlo izglednom budućnošću, navodi u knjizi, a prenosi Daily Mail. Na korak smo i do umjetnih maternica kod muškaraca.

U Australiji je, naime, već napravljena umjetna maternica za morske pse, plasnični kontejner dizajniran za držanje tekućina i bakterija poput onih iz prirodne maternice. To sutra mogu biti muškarci, objašnjava u knjizi. Japanski su znanstvenici proizveli umjetnu spermu kod miševa, koja je dala plod, i samo je pitanje vremena kada će se moći napraviti i umjetno jajašce.

Izumiranje 'Y' kromosoma
Budućnost će, nastavlja, omogućiti i pravo djevičansko rođenje - bez stupanja u seksualne odnose. Slučajevi koji nalikuju tome - tumori u obliku lutke, koji čak imaju zube i kosu, već su se događali. Jedan takav tumor izvađen je iz djevojčice, djevice, u Japanu 2003. godine.

Upozorava da "Y" kromosom, koji se nalazi u spolnim stanicama i nakon oplodnje je odgovoran za plod muškoga spola, izumire. Po tome zaključuje da je i ljudska rasa na putu izumiranja, pogotovo kada se uzme u obzir da je sve više neplodnih parova koji se obraćaju znanosti da bi imali potomstvo.

Tiranija maternice
"Zašto muškarac ne bi mogao biti majka?", pita ona, dodajući: "Zašto pod svaku cijenu moramo raditi toliku razliku između onoga što nazivamo 'majkom' i 'roditeljem'?".

"Prema svim razumnim procjenama, u bliskoj ćemo budućnosti pobijediti tiraniju maternice. Ostaje nam onda samo pitanje možemo li pobijediti i tiraniju ljudskih predrasuda".

Danas.hr