FOTO/VIDEO  Mrlje od crnog vina briše džin, banane čiste kožu, a cola WC

smrt, beba, čišćenje, sredstva za čišćenje, kuća, mrlje, čistoća, jednostavne metode, čišćenje, čišćenje lica, tepih, mrlje, hrana koja opušta, čišćenje, kućanski posao , kalorije, trošenje, čišćenje, medicinski alkohol, uporaba, uporaba u kućanstvu, trikovi, kućanski trikovi

Tako objašnjavaju kako je puno efikasniji trik uklanjanja mrlja od crnog vina korištenje džina, votke ili bilo kojeg bijelog žestokog pića s visokim postotkom alkohola umjesto bijelog vina ili mineralne, jer će on brže i temeljitije oprati mrlju. Mrlja se jednostavna natopi alkoholom te tapka papirnatim ubrusom dok ne nestane.

Prozori se peru domaćom mješavinom

Alternativa kupovnim sredstvima za pranje prozora je priprema vlastite tekućine sastavljene od dvije šalice vode i četvrtine šalice 70 postotnog alkohola koje treba pomiješati u praznu bočicu sa špricom.

Jedan od korisnijih dodataka za čišćenje je ocat, koji zbog svoje kiselosti lako nagriza mineralne ostatke na prozorima uključujući prašinu i vlagu, dok mješavina s alkoholom uklanja masnu prljavštinu poput otisaka prstiju, piše Daily Mail.

Druge trikove koje preporučuju kemičari pogledajte u videu:


Super-trikovi:

Slina: Vaša slina očistit će tvrdokorne mrlje od hrane na radnim površinama u kuhinji.

Banane: Unutrašnjost bananine kore očistit će kožnati namještaj poput kauča, a nakon čišćenja treba obrisati suhom krpom.

Cola: Natočite colu u WC školjku i ostavit da stoji nekoliko sati kako bi kiselina iz nje djelovala. Detaljno čistite četkom za WC i povucite vodu. Ocat također djeluje.

Kečap: Dobar je za čišćenje bakrenih i posrebrenih predmeta, odnosno hrđe na njima, poput kuhinjskih lonaca i posuđa. Utrljajte na hrđavi dio, ostavite neko vrijeme i obrišite vlažnom krpom.

Majoneza: Odlična je za uklanjanje mrlja na drvenim predmetima. Koristite suhu krpu s malom količinom majoneze te istrljajte mrlju. Ostavite neko vrijeme da masnoća u njoj djeluje te obrišite čistom krpom.

Brazilski oraščići: Također djelotvorni na mrlje na drvetu. Prerežite oraščić na pola i njime žustro istrljajte mrlju i ogrebotine.

Krumpir: Prerežite ga na pola i jednu stranu umočite u sodu bikarbonu. Time premažite hrđave predmete ili mrlje.

Kava: Talog od kuhane kave postavite u plastičnu posudu s rupicama na vrhu te stavite u hladnjak kako bi iz njega uklonili neugodne mirise.

Izvor: 24sata.hr