FOTO  Moto klub Veterani Croatia za pomoć Ivanu Ocelić

humanitarna akcija
Naime, gđa.Vjera Matulić s prijateljima je osnovala grupu na društvenoj mreži Facebook pod imenom „Iznajmljivači sa srcem" u kojoj se nudi besplatni smještaj za obitelji koji imaju dijete ili djecu s posebnim potrebama, a gdin Tomislav Pavlović FB grupu „Vozači velikog srca".

Kako smo svjesni situacije u kojima se nalaze roditelji s takvom djecom te uzimajući u obzir financijsku situaciju u Slavoniji, MKVC uključio se u ovaj hvalevrijedan projekt i to u vidu organizacije prijevoza djece s posebnim potrebama i njihove obitelji sa područja Osječko-baranjske županije.

Pozitivan odgovor za sudjelovanje dobili smo i od g. Ivana Anušića, župana Osječko-baranjske županije, koji je pristao sudjelovati u akciji u vidu sufinanciranja povratne autobusne karte djetetu i članovima obitelji koji su u pratnji djeteta s teškoćama u razvoju/osobe s invaliditetom s područja Osječko-baranjske županije od mjesta stanovanja do mjesta iznajmljivača na moru.

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije izrazio je spremnost sudjelovanja u humanitarnoj akciji na način da će organizirati i osigurati besplatni prijevoz sanitetskim vozilom djeci s područja Osječko-baranjske županije koja su nepokretna, teško pokretna ili kojoj zbog prirode njihove bolesti nije moguće samostalno kretanje (uz pratnju roditelja), od adrese prebivališta do izabranog odredišta ljetovanja.

Tako su dana, 01.kolovoza 2017.g. djelatnici ZHMP OB Županije iz Osijeka, Robert Vrselja i Tomislav Kulešević prevezli obitelj Branke Ocelić iz apartmana u Šibeniku vlasnika Rudi Bareše u Našice.

Naime, Ivan ima teško oštećenje mozga koje je zadobio tijekom poroda vakuumom i kao posljedica toga ima teške epi napade.19 godina leži slijep (oke zdrave ali popucali vidni živci u mozgu), nepokretan i ne može govoriti... Jedino dobro čuje"-navodi majka Branka Ocelić

Ovom prilikom MKVC se zahvaljuje županu Ivanu Anušiću što je omogućio realizaciju našeg projekta, djelatnicima ZHMP te Rudi Barešu što je ustupio apartman bez naknade obitelji koja ima dijete s posebnim potrebama.

Tekst/slika: Sonja Srša
dobivena dozvola gđe. Ocelić za objavu slike u medije.