FOTO  Mostarske mažoretkinje nastupile u Kotoru

Mostarske mažoretkinje, kotor

Kotor je jedna od najdražih ljetnih destinacija Mostarskih mažoretkinja.Već šesti put sudjelujemo na ovom prekrasnom ljetnom međunarodnom karnevalu. Ove godine Kotor je u tri vesela dana proslavio veliku osamnaestu godinu za redom poznati Međunarodni kotorski ljetni karneval. Na karnevalu u Kotoru Mostarske mažoretkinje sudjelovale su kao jedina grupa iz BiH među ukupno 25 karnevalskih grupa, od kojih je bilo 15 inozemnih.

Vrhunska zabava za naše djevojke krenula je već u petak samim dolaskom u Kotor, jer je usljedilo kupanje i sunčanje koje se nastavilo cijeli vikend, te u večernjim satima predstavljanje maski i prijem kod gradolačelnoka Kotora. Od 21h na velikom trgu u starom gradu usljedila je festa sa koncertom poznate grupe Magazin i tulum do kasno u noć. U subotu  navečer usljedio je glavni događaj i veliki defile sa svim sudionicima karnevala koji se završio predstavljanjem koreografija maski ispred glavne pozornice. Naše prekrasne seniorke maskirane u egipćane oduševile su sve prisutne, te čak među 25 grupa upravo Mostarske mažoretkinje našle su se u nedjelju u tisku njihovih poznatih dnevnih novina uz naravno naše velike prijatelje mažoretkinje Fešta Kotor sa kojima imamo dugogodišnju suradnju. Nakon naše turneje po Salzburgu, Stuttgartu, Bruxellesu i francuskom Douai-u, Kotor nam je bio ljetno morsko osvježenje.             Sada nas čeka još jedan veliki nastup za koji dan, a to je sa zadovoljstvom možemo reći osim Večernjakovog pečata, još jedan izuzetno važan i veličanstveni crveni tepih kojom se rado prošetamo-Sarajevo film festival. I ove godine smo na otvaranju SFF-a i naš defile kroz Sarajevo je najava ovog velikog događaja čiji smo ponosni dio.

Dok se mi pripremamo za Sarajevo film festival i naši mlađi timovi se pripremaju na svoje putovanje u Vrbovec kod svojih mlađih prijateljica, članica Limene glazbe i mažetkinja Vrbovca, te će sudjelovati 3dana na velikom događaju "Kaj su jeli naši stari". Naše male cure zabaviti će se uz koncert Jelene Rozge, kupanju na bazenima Tuheljskih toplica te nastupom sa svojim kolegicama iz Vrbovečkih mažoretkinja sa kojima također imamo izuzetno uspješnu dugogodišnju suradnju.             Veselimo se svima koji mogu uživati uz nas na svim našim nastupima i događajima, a posebno se veselimo našim novim članicama koje očekujemo u velikom broju da nam se pridruže i upišu Mostarske mažoretkinje već početkom 9.tog mjeseca. Naime već od 01.09.2019. zaprimamo prijave za upis novih članica koje svi zainteresirani mogu učiniti putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ , maila:[email protected] ili mobitela 063 316 529. Vidimo se u Mostarskim mažoretkinjama!