Mostar: Veseli dan uz ples, igru i zabavu

Mostar, Dječji vrtići, društvo
Festival koji je postao prepoznatljivo obilježje grada na Neretvi je značajna manifestacija koja se održava s ciljem razbijanja predrasuda o djeci s posebnim potrebama i s ciljem njihove integracije u društvo.

Ideja

Ideja ovog projekta je okupiti djecu i mlade iz mostarskih vrtića i osnovnih škola, kao i nekoliko socijalnih institucija s kojima surađujemo, a koje se bave problematikom djece s poteškoćama u razvoju.
Ovaj događaj predstavlja svojevrsnu priliku za druženje djece sa područja Grada Mostara, ali i njihov jedinstven kreativni iskaz. Cilj organizatora je ukazati na važnost poštovanja različitosti, koja treba da se razvija kod djece od njihove najmlađe dobi.

Program

U sklopu jučerašnjeg programa, učesnici Festivala su izveli priredbu, recitirali, sudjelovali u plesnim performansama, igrokazima, muzičkim izvedbama. Manifestacija je uključivala i radionice za djecu poput sportskih igara, face-paintinga, slikanja, lutkarske radionice i radionice s klaunovima. Ove godine, Festivalu su nazočili korisnici Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales", Čapljinske mažoretkinje, Vrtić "Radobolja", Egipatsko selo, SOS Kindergarten, MoStars plesni klub, Udruženje "Moja nada" za djecu sa posebnim potrebama i Osnovna škola za djecu sa posebnim potrebama.

Dnevni list