Mostar: Udruga Očima kreativaca otvorila II humanitarni sajam rukotvorina

Mostar, sajam, Očima kreativca
Sajam je namijenjen u humanitarnu svrhu za podršku projekta "Terapijsko jahanja djece s posebnim potrebama". Zadovoljni smo odazivom izlagača, koji su prijavom donirali određen broj novca, a za posjetitelji smo stavili humanitarne kutije u koje mogu također, donirati koliko žele za pomoć", istakla je Snježana Babić, predsjednica udruge Očima kreativaca.

Svečano je humanitarni sajam otvorila Radmila Komadina, zamjenica mostarskog gradonačelnika u 10 sati presjecanjem vrpce Svečanost otvaranja uveličala su i djeca Osnovne škole s posebnim potrebama Mostar sa svojom modnom revijom,te plesna skupina "Erigo" iz Mostara. Na otvaranju se predstavila i kreativka gošća iz Trebinja Jasminka Kumro, sa svojim pjesama o Hercegovini.

U programu ova dva dana sudjeluju još moderni balet Športski plesni i klub Zrinjski i osnovna baletska škola koji će nastupiti sa svojim malim balerinama.. Veseli dio programa upotpunjavaju još Zumba Fitnes Ritmo i Mažoretkinje Mostar. Predviđene su dvije modne revije Jadranke Zelenika i Jadranke Ledić i mala modna revija djeca s kišobranima uz još iznenađenja, Gošća iz Beograda Karin Palalić će održati i besplatan tečaj tagil tehnike slikanja.

Na sajmu sudjeluju i djeca iz radionice naše udruge- prve radionice za djecu , naše male „ Okice OŠ Cim Mostar, Ovom projektu priključila se i udruga djece „ Vedri osmijeh" a došli su i sudionici sajma učenici iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad.

Sajam traje dva dana i može se posjetiti i 8. studenog od 10 do 19 sati./HMS/