FOTO  Mostar: Franck predstavio novi espresso - Franck 125 YEARS EDITION

franck kava, Mostar

...predstavio novi espresso neodoljivog okusa i mirisa - FRANCK 125 YEARS EDITION. Predstavljanje su vodili Franckovi profesionalni baristi Zoran Trkulja i Nikola Drakulić koji su nedavno prošli zahtjevnu certifikaciju iz područja barističkih vještina od strane Specialty Coffee Association, krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve aktere u industriji kave.

FRANCK 125 YEARS EDITION otkriva priču o egzotičnim krajevima Latinske Amerike i Azije gdje na plantažama rastu najfinije sorte kave koje čine ovu novu kavu, pa je stoga i cijeli Festival odisao posebnom atmosferom, a kroz prekrasan ambijent se širio miris svježe pripremljenog espressa u kojem su posjetioci uživali diveći se i latte art vješinama franckovih barista.

Novi espresso iznova etablira Franck kao autoritet u proizvodnji kave vrhunske kvalitete, a u FRANCK 125 YEARS EDITION ugrađeno je više od stoljeća predanog rada, stručnog znanja i ulaganja u inovacije.

„Veliko nam je zadovoljstvo što povodom 125-te godišnjice Francka predstavljamo još jedan vrhunski proizvod. FRANCK 125 YEARS EDITION namijenjen je ugostiteljskim objektima koji žele pružiti premium kvalitetu kave svojim gostima. Ujedno, našim partnerima u HoReCa kanalu osiguravamo kompletnu uslugu i punu podršku što nas čini pouzdanim, lojalnim i dugoročnim partnerom. Na ovaj se način razvijamo zajedno s njima predstavljajući nove trendove na tržištu kave", izjavila je Ivana Tavra, direktorica Korporativnih komunikacija Francka.
Dokaz izvrsnosti svakoga ubranog zrna od kojeg je napravljen Franck 125 YEARS EDITION jesu prirodno prisutne arome badema uz voćne note arancina, manga i papaje. Upravo ta kompleksnost, kao i savršena uravnoteženost svih nota, uz postojanu kremastu pjenu pri vrhu šoljice, pružaju jedinstven završni i dugotrajni okus.

U cilju daljnjeg unapređenja standarda u ugostiteljstvu, posebno kvalitete espressa i ostalih toplih napitaka, Franckov tim barista redovno se educira i polazi specijalizirane treninge širom svijeta, a nedavno su postali i jedini baristi u BiH s prestižnim certifikatom Specialty Coffee Association koji potvrđuje majstorski nivo u znanju o kafi i barističkim vještinama.

„Posebno smo ponosni na uspješno certificiranje od strane Specialty Coffee Association, globalnog udruženja industrije kave jer je ovo dodatna potvrda izvrsnosti i međunarodno priznatih standarda globalne industrije kave u pripremi vrhunskog espressa koje promoviramo i implementiramo u suradnji s našim partnerima u ugostiteljstvu. Ovime smo ujedno i jedini u Bosni i Hercegovini s ovim prestižnim certifikatom", istaknuo je Zoran Trkulja, Franckov profesionalni barist i voditelj razvoja HoReCa usluga.