FOTO/VIDEO  Znate li kako su nastale skinny traperice?

skinny
Također, sredina devedesetih je vrijeme grunge glazbe i pripadajuće mode, opuštene i odrpane, piše gloria.hr.

Važan dio tog izgleda bile su, neizostavno, skinny traperice. Glumac Ewen Bremner, koji glumi Spuda u originalnom filmu i u nastavku koji tek treba stići u kina, nedavno je dao intervju u kojem tvrdi da je upravo 'Trainspotting' zaslužan za skinny jeans modu.

"Naša kostimografkinja Rachel Fleming je izmislila skinny jeans za muškarce u 'Trainspottingu'. Prije filma takva moda nije postojala! Ona bi uzele ženske traperice, rašila ih i onda ih ponovno sašila. Cijeli pokret se može zahvaliti njoj!", izjavio je Bremner u razgovoru za TimeOut.

Iako je zvučao dosta uvjerljivo, Bremner ipak nije u pravu. Još 2011. je bivši dizajner Dior Hommea Hedi Slimane izjavio da je "njegova zasluga što su skinny traperice postale dio muške mode", ali unatoč svim pretendentima na ulogu autora trendova, istina je ipak drukčija.

I starija. Naime, uske muške hlače koje se sasvim sljubljuju s kožom potiču originalno iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Popularizirale su ih i često nosile zvijezde westerna poput Roya Rogersa i svih glumaca koji su glumili Lone Rangera.