Želite bolje trbušnjake? Morate raditi ove 4 stvari

trbušnjaci, video snimak, trik, trbušnjaci, zdravlje, trbušnjaci, vježbanje, savjeti, trbušnjaci, trbušni mišići

Američki stručnjak za fitness Alwyn Cosgrove otkrio je za Men's Health nekoliko savjeta za klesanje pravih trbušnjaka.

Kraće i teže vježbe

Cosgrove za gubljenje sala koristi relativno kratke, ali teške vježbe. Iako se možda čini neučinkovito, jer su trajnije vježbe ispred težih vježbi i intervala u trošenju kalorija, Cosgrove kaže da je dobio bolje rezultate s klijentima koji se usredotočuju na ovakve vrste vježbi.

Uključite više mišića

Vježbe koje koriste više različitih mišića, poput čučnjeva, troše više kalorija nego one koje izoliraju manje mišiće, poput trbušnjaka. Cosgrove pojačava učinak korištenjem nebalansiranih utega koji tjeraju mišiće ramena, jezgre i kukova da djeluju kao stabilizatori.

Jače vježbajte mišiće

Postoje različite veličine mišićnih vlakana, a vaše tijelo aktivira one koji su mu potrebni. Vaš cilj je da aktivirate najveća vlakna, koja koriste više energije i troše više kalorija. To možete činiti na dva načina - povećavanjem težine utega ili bržim micanjem utega. Nemojte pretjerivati ni s jednom metodom, ali naporno vježbajte.

Nepoznate vježbe

Vježbe na koje niste navikli troše više energije jer niste toliko učinkoviti u njima, pa vaše tijelo koristi dodatnu energiju da nauči potrebnu koordinaciju. Takve vježbe također aktiviraju adrenalin, koji vam povećava puls, što dovodi to oslobađanja masti iz masnih stanica. Sve to uzrokuje veće izgaranje kalorija, a što više sala gubite, to će vaši trbušnjaci više dolaziti do izražaja.

Izvor: vecernji.hr