FOTO  Završen 33. NIVEA BH FASHION WEEK Sarajevo

nivea

...33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO uživali su isprofiliranim kolekcijama, orginalnim krojevima, neobičnim kombinacijama materijala te nadasve jasnom tematikom.

Istok Bratić nas je novom kolekcijom uveo u bajkovitu priču glamura francuske mode. "Istok Coture" kolekcija izrađena je od najprestižnijih tkanina. Kreator je bio inspiriran ljubavlju zbog čega se kolekcija za predtsojeću sezonu 2014./ 2015. i zove "IN LOVE AGAIN". Istok koji već godinama važi za vrhunskog stilistu predstavio nam je sovju modnu priču za predstojeću sezonu. Pogledali smo neobične kombinacije materijala. Oduševljenje publike izazvali su asesoari od kovanog bakra Omara Krasnića, a detalji koji su dali poseban pečat ovoj kolekciji su čipka, biseri i kristali.

Kreacije potpisa Svjetlane Vuković Cece za dadolazeću sezonu su profinjenije i strastvenije. Nova kolekcija ove umjetnice predvodi senzualnost, ženstvenost fatalnost i tajanstvenost . U ovoj kolekciji se pronalaze najviše haljine od kojih je svaka unikatna ili limitirana. Svaka haljina sa potpisom ove kreatorice ima svoju priču i viziju savršenog kroja koji svakoj dami pristaje.

VIP gošća iz Pariza Fadila Pamukčič Zečić predstavila je dvije kolekcije. "Rat, smrt, i bosanski ples" naziv je projekta predstavljenog svjetskoj modnoj javnosti proteklih mjeseci, a tijekom jučerašnjeg dana i zvanicama 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO.

Nasime, Fadila Pamukčić Zečić kroz izložbu unikatnih eksponata na specifičan način podsjeća domaću, ali i svjetsku javnost da zločini silovanja u BiH ne smiju biti zaboravljeni, te da se počinitelji  tih okrutnih djela moraju sudski procesuirati. Kolekcija "Rat, smrt, i bosanski ples" naziv je kolekcije koja nije još gotova a kojom će se ova kreatorica baviti i u budućnosti.
Drugi dio kolekcije ove vrhunske kreatorice koja se već 20 godina bavi modom i modnim dizajnom te ima vlastiti atelje u centru Parizu, bio je rezerviran za ekskluzivne toalete od najprofinjenijih materijala oplemenjenim ručnim radom. EDOR Creation za poredstojeću sezonu predviđa trend strasti, slobode i nekonvencijalnosti.

Koliko jer ova uspješna Brčanka zaintrigirala, te svojim trudom i radom svojila domaću te i svjetsku javnost dokazuje i činjenica da je je odmah poslije revije bakestage bio prepun onih koji su željeli čestitati ovoj uspjepnoj Brčanki na sjajnoj kolekcij ali i onih kloji su željeli kupiti i li rezervirati neke od modela Fadile Pamukčić Zečić...

Udruženje manekena i modnih kreatora te izvršna Modna agencija ABC MODELS bez greške su organizaovali još jedan 33. NIVEA BH FASHION WEEK koji već nekoliko godina ima prefiks svjetskog kozmetičkog brenda NIVEA. Čelnici NIVEE spoznali su značaj BH FASHION WEEKA i sudjelujući u njemu i ove godine dali svoj doprinos u unapređenju bh. tekstilne industrije tako što su mladim modnim dizajnerima osigurali  besplatno sudjelovanje.
Kolekcije modnih dizajnera tijekom proteklih dana pratile su i kolekcije obuće Office Shoes i Deichmann, a Orsay i Sportina bili su oficijelni modni brend press službe projekta.
Programski sadržaja 33. NIVEA BH FASHION WEEKA završen je partijem na kojem su se dugo razmjenjivali utisci, kontakti, ali i ostvarile nove suradnje.