Zara seli prodaju svih svojih brendova na internet

zara

... najveći lanac trgovina odjećom u svijetu, pionir koncepta brze mode, odlučio je razvijati nove tehnologije, udružujući snage s tehnološkim tvrtkama i testirajući nove metode upravljanja zalihama.

Tako je izvršni direktor Pablo Isla novinarima u utorak u Milanu najavio da će sustav naručivanja odjeće putem interneta i pokrivanja tih narudžbi zalihama iz fizičkih trgovina proširiti na svih 96 zemalja u kojima Inditex ima fizičke trgovine.

Inditexovi brendovi uključuju Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershku, Stradivarius, Oysho i Uterque a prodaju se kroz mrežu od gotovo 7.500 fizičkih trgovina. Internetska prodaja organizirana je na 49 tržišta. "Želimo da modne kolekcije budu dostupne svim našim korisnicima, širom svijeta.

Čak i na tržištima na kojima trenutno ne postoje naše fizičke trgovine", naglasio je Isla. Inditex je prošle godine zabilježio skok online prodaje za 41 posto, s udjelom tog kanala prodaje u ukupnim neto prihodima na razini grupe od 10 posto. To znači da španjolska tvrtka još uvijek kaska za pojedinim konkurentima, poput švedskog H&M-a koji ostvaruje gotovo 12 posto ukupnih prihoda prodajom na Internetu.