FOTO  Upoznajte mlade Mostarke koje prave prekrasan nakit

nakit, naomi nakit, Mostar

Naš portal danas predstavlja mlade Mostarke koje pod imenom Naomi prave zausta prekrasan nakit.

Evo za početak tko se krije iza nakita Naomi?

Iza nakita Naomi se kriju studentice Ekonomskog fakulteta. Ja sam Ivana,a moje kolegice i partnerice u poslu su Marija i Nina.

Kako si došla na ideju krenuti sa izradom nakita?

Dok smo prije 4 godine Marija i ja riješavale studenske "probleme" ispričala mi je kako izrađuje nakit i kako bi voljela imati nekoga tko bi joj se mogao pridružiti. Prvo mi je ta ideja bila smiješna, jer sam ja radije pratila svijet nogometa nego svijet mode. Međutim, ipak sam joj odlucila pridružiti i tu kreće naša suradnja za koju nismo ni mogle sanjati da će biti ovako uspješna.

Vidimo na vašoj facebook stranici da je asortiman raznolik. Možeš li nam u kratkim crtama nabrojati što to nudite?

Naravno. Marija je zadužena za nakit za svečane prigode, a to uključuje naušnice, ogrlice i rajfove za kosu. Moj asortiman je pomalo šarolik, a uključuje personalizirane stvari kao što su krunice, narukvice, lančići,privjesci za ključeve, vezice za dude i okviri za slike. Nina je najnovija članica i ona izrađuje stvari decoupage tehnikom.

Za posao kojim se bavite potrebna je promocija. Gdje ste do sada izlagale svoj nakit?

Slažem se. Par puta smo sudjelovale na sajmu kreativaca, ali po mom mišljenju najbolja promocija su zadovoljni kupci koji svoje zadovoljstvo našim proizvodima prenose na svoje poznanike. Za sada naša se promocija samo odvija po društvenim mrežama.

Gdje nalazite motive za izradu nakita?

Dok je Marijin nakit onaj koji ide u skladu s modnim trendovima, Ninin i moj nakit se većinom izrađuje po željama naših kupaca,jer su to većinom personalizirane stvari.

Za izradu nakita potreban je materijal. Koliko je lako ili teško doći do kvalitetnog materijala?

Repromaterijal kao i alat s kojim izrađujemo naš nakit nalazimo na više prodajnih mjesta u BiH, ali i u Hrvatskoj. Malo je teže pronaći pojedine stvari, al uz malo truda se sve pronađe.

Tko su najčešći kupci vašeg nakita?

Najčešći kupci nasih proizvoda su mlade žene koje cijene ručne radove. Mnoge od njih su već postali naši stalni kupci koji su nam prirasli srcu. Ne smijem zaboraviti ni to da nam se često javljaju dečki koji žele iznenaditi svoje ljepše polovice sa proizvodima iz naše ponude.

Pitanje je možda stereotip , ali da li se danas može živjeti od peoizvodnje nakita ili je to samo hobi koji donosi neku dodatnu zaradu?

U početku je to samo bio hobi koji mi je kao studentu bio sasvim dovoljan za neke najosnovnije potrebe, a danas sam to pretvorila u ozbiljan posao. Pa tako znam dnevno raditi i po 12h, uključujući i svakodnevnu promociju na facebook stranici i instagramu.

Za kraj imaš li neku poruku mladima koji će autra možda poći tvojim putem?

Najbitnije je da vjerujete u sebe, da slijedite svoje snove bez obzira na komentare sa strane jer sreća prati uporne i hrabre.

Nakit koji Ivana, Marija i Nina zaista je poseban, i svakako imate puno razloga posjetiti njihovu FACEBOOK STRANICU NAOMI.

HERCEGOVINA.info