Upotrebljavate li pravi šampon za kosu?

šampon za kosu, upute, kosa, pranje, šampon, kosa, pranje

Ono što je vrlo važno prilikom kupovine šampona, pa tako i regeneratora, jest odabir sastava koji odgovara vašoj kosi i vlasištu. Evo na koje sastojke morate obratiti pozornost ako želite da vaša kosa bude lijepa, zdrava i baš onakva kakvu želite...

Ako vašoj kosi treba hidratacija...

... tražite sastojke kao što su dimetikon, kokosovo ulje i glicerin. Također, tražite šampon s čistim proteinom elastina koji ojačava kosu. Na taj će način vaša kosa dobiti odličnu kombinaciju hidratacije i fleksibilnosti.

Ako želite istaknuti valovitost kose i kovrče...

... tražite kremasti šampon koji će zagladiti vanjski sloj vlasi. Tražite formule koje ne izgledaju vodenaste i one koji se jako ne pjene, što znači da ne sadržavaju jake kemikalije koje bi na vlasima oštećivale površinski sloj.

Ako želite da vam se kosa jako sjaji...

... tražite sastojke u šamponima kao što je ekstrakt magnolije, koji ne samo da zaglađuje površinski sloj vlasi, nego hrani i hidratizira kosu, što omogućava vlasi da prirodno reflektira svjetlost.

Ako želite više volumena...

... tražite formule koje u potpunosti odmašćuju kosu, kako bi ona bila što lakša. Šamponi svakako moraju sadržavati glicerin ili kolagen.

Ako želite ukrotiti svoju kosu...

... tražite jake hidratantne šampone koji će zaglađivati pramenove, ali i hidratizirati, te smanjiti njihovo lepršanje.

Tražite šampone i regeneratore s aminokiselinama uz dodatak prirodnog omekšivača kose kao što su ulje jojobe ili ekstrakt suncokreta.

Ako želite smanjiti mašćenje kose...

... tražite šampone sa sastojcima kao što su ekstrakti ružmarina ili peperminta. Ti sastojci pomažu u lakšem isparavanju vlage s kose, bez isušivanja vlasišta.

Ako želite da vaša plava kosa izgleda sjajnije i zdravije...

... tražite hidratantne formule koje ojačavaju i njeguju izbijeljene pramenove. Osobe koje imaju obojanu plavu kosu, a ne žele da im kosa postane poput slame, moraju upotrebaljavati šampone i regeneratore namijenjene za plavu kosu. Također, postoje šamponi s ljubičastim pigmentom koji rade kontrast i sprečavaju da kosa postane žuta.

Ako želite snažniju kosu...

... tražite šampone koji sadržavaju sastojke koji učvršćuju vlasi kao što su protein elastina, biotin i keratin.

Izvor: žena.rtl.hr