FOTO  Tri hercegovke mlade dizajnerice izabrane na natječaj za mlade dizajnere Perwoll New Generation 2016

dizajnerica, moda, ženska moda, moda i ljepota
..."Logos centar" Mostar, odsjek dizajn odabrani na Natječaj za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2016" koji će se održati u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo početkom travnja 2016 godine
U pripremi je 36-ta sezona NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, u sklopu kojega će se održati natječaj za mlade neafirmirane modne dizajnere "Perwoll New Generation 2016". Prošlogodišnje pobjednice ovog natječaja bile su Maja Sabljić i Lucija Vrcić dok je nositelj prve "Perwoll New Generation" titule modni dizajner Marko Feher.

Selma Bijedić i Ana Balić, studentice Visoke škole "Logos centar" Mostar, odsjek dizajn, prošle godine su odlukom žirija ušle u uži izbor među dvadeset najboljih mladih dizajnera na takmičenju "Perwoll New Generation 2015" i predstavile se s kolekcijom pod nazivom "Sex and City".

Visoka škola "Logos centar" Mostar je akreditirana, inovativna, poduzetna i dinamična visokoškolska institucija koja uspostavlja nova pravila, nove paradigme, novi koncept modernog visokoškolskog obrazovanja u BiH za generacije koje poduzetnički promišljaju svoj život i poslovne karijere. Temeljni cilj programa Visoka škola "Logos centar" Mostar, odsjek dizajn je obrazovanje i osposobljavanje kadrova za obavljanje dizajnerskih poslova u svim strukturama djelatnostima. Završetkom studija na Visokoj školi studenti su osposobljeni za samostalno dizajniranje, stječu određene kompetencije u području dizajna te su osposobljeni za izvršavanje složenih stručnih poslova.

Ove godine, stručni žiri koji čine profesori iz struke, afirmirani modni dizajneri i istaknute ličnosti, izabrali su ukupno 19 finalista iz BiH a među njima nalazi se 3 mlada dizajnera koji pohađaju studije Visoke škole "Logos centar" Mostar, odsjek dizajn. To su: Frančeska Valentina Sabljić, Patricia Prskalo i Selma Bijedić.

I ove godine, pobjednik, točnije, nositelj treće "Perwoll New Generation 2016" titule dobiva 1000 eura.

Pet prvoplasiranih mladih BH dizajnera kao nagradu će dobiti priliku da se široj javnosti kvalitetno revijalno predstave s svojom novom kolekcijom na 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2016, a što predstavlja ozbiljnu platformu za njihov daljnji poslovni razvoj.

Organizator je Udruženje manekena i modnih kreatora BiH a izvršni producent agencija Abc Models Management, koja je u toku 2015 godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Europi.