Stvari koje profesionalni vizažisti nikada ne rade

šminkanje, Mostarski sajam, vizažistica, stvari, raditi

1. Oni nikada ne drže šminku u kupaonici

Iako je apsolutno logično da svoju šminku držite u kupaonici, profesionalci znaju kako je ona najgore moguće mjesto za skladištenje takvih stvari. Zašto? To zahvalite vlazi od tuširanja, koja brzo razgrađuje formulu te potiče uzgoj bakterija. Umjesto toga, spremajte šminku na suhom i hladnom mjestu, poput ladica u spavaćoj sobi ili na stoliću za šminku, ako ga imate.

2. Oni nikada ne podudaraju boju pudera s bojom ruke

Ulazite u parfumeriju, tražite najbolji mogući puder, a zatim ga isprobavate na ruci. Problem je u tome što su vaše ruke dobru nijansu ili čak svije tamnije od vašeg lica. Da biste dobili najsavršeniji mogući puder, isprobajte puder na svojoj vilici - tako ćete dobiti onaj najbolji za svoje lice i vrat.

3. Oni nikada ne koriste samo jedan korektor

Oni zapravo koriste minimalno dva korektora: jedan za područje ispod očiju i jedan za sva ostala mjesta. Za oči, želite nešto što je jedna do dvije nijanse svjetlije od vaše kože, kako bi uljepšali bilo kakve sjene. Za lice želite nešto što se podudara s tonom vaše kože, kako biste prikrili bilo kakve tragove nepravilnosti.

4. Oni nikada ne koriste previše pudera za lice

Previše pudera na licu, učinit će da izgledate starije svaki put, bez iznimke. Profesionalci to dobro znaju pa izbjegavaju takve greške.

5. Oni nikada ne koriste vodootpornu maskaru svaki dan

Takve maskare po prirodi se ne skidaju lako te isušuju vaše trepavice, zbog čega njihovo svakodnevno korištenje može itekako oslabiti pa i polomiti vaše trepavice. Tako se većinu dana držite redovnih formula, dok vodootpornu koristite u posebnim prilikama.

Izvor: index.hr