Spas za suhe ruke zimi: Dobro bademovo ulje i karite maslac

ruke, krema, zima

No, unaprijeđene formule ne mogu funkcionirati bez onih legendarnih sastojaka kao što je veličanstveni karite maslac iliti shea butter. Učinkovit je kod naborane i suhe kože, pomaže zacjeljivanju manjih rana...

Dakle, sređuje i one sitne probleme s kožicom oko noktiju. Karite maslac, koji dolazi s istoimenog drveća iz tropskog djela Afrike, prodire duboko u kožu te je brzinski intenzivno regenerira.

Od sastojaka koji će vam bez iznimke popraviti stanje ruku, isplati se nabaviti i formule s uljima: primjerice kokosovim, jojobinim ili bademovim! Ulja ne samo da hrane kožu, ona je i hidratiziraju i, ne, nisu jako masna.

U kremama za ruke stižu kao sastojak koji se brzo upija, stoga je i regeneracija brza i ugodna. Slično je i s ekstraktom meda - spriječava razvoj bakterija, potiče sintezu kolagena, povećava elastičnost kože i čuva je od pretjeranog isušivanja.

Preporuka su i kreme s omega masnim kiselinama, deksapantenolom i glicerinom, koji će potaknuti održavanje samozaštite i pojačati zadržavanje vode u samim slojevima kože.
A to je ključno za dugotrajnu mekoću. Ako ste primijetili da su vam ruke, usprkos mazanju, iznimno suhe, predlažemo da pri korištenju sredstva za čišćenje navučete rukavice.

Izvor: 24sata.hr