Savršene obrve u 9 koraka

Obrve, savjeti

Osim oblika lica, važna je boja obrva, koju treba prilagoditi boji kose. Za plavuše bi boja obrva trebala biti nijansu do dvije tamnija od kose, odnosno nijansu do dvije svjetlija ako imate smeđu ili crnu kosu. To će licu dati mekši izgled. Uz pravilno nijansiranje prilikom oblikovanja obrva treba pripaziti da oblik odgovara frizuri. Kratkoj kosi pristaju obrve srednje debljine s blagim lukom koji otvara lice. Šiške ne podnose guste obrve koje vire ispod pramenova kose, pa ih treba što više ukrotiti. Takve obrve idealne su za dugu kosu, što dokazuje Cara Delevingne.

1. Izaberite pincetu

Za čupanje obrva potrebni su dobra pinceta, ogledalo koje povećava i puno svjetla. Najbolje su uske pincete, kojima se može lako rukovati i koje bez problema uhvate svaku pojedinačnu dlačicu. Velike nisu praktične jer se lako može dogoditi da počupate i više nego što treba.

2. Olovke određuje dužinu

Idealnu dužinu obrva odredite pomoću olovke. Prislonite olovku uz vanjski rub nosnice, unutarnji rub obrve trebao bi biti u ravnini s mostom. Vanjski rub obrve možete odrediti tako da olovku stavite uz nosnicu i spojite s vanjskim rubom oka.

3. Aloe vera smiruje crvenilo

Nakon čupanja dlačica slijedi umivanje koje će ukloniti sve suvišne dlačice. Koža može poslije toga biti crvena i iziritirana pa je treba umiriti. Najbolji izbor je aloe vera, koja će smanjiti oteklinu. Osim toga, neugodno crvenilo ublažiti mogu led, termalna voda i petrolej. Oni hlade kožu i ubrzavaju njezino zacjeljivanje.

4. Nijansu olovke diktira kosa

Obrve će doći do izražaja ako ih istaknete olovkom. Ona treba biti nijansu tamnija od vaše prirod - ne boje. Nanosite je od unutarnjeg kuta i kratkim potezima iscrtajte luk. Tako će izgledati prirodnije.

5. Izdvojite 10 min. za obrve

Tajna lijepih obrva leži u njihovu stalnom održavanju. Nakon što ste postigli željeni oblik, jednostavno svakih tjedan dana izdvojite 10-ak minuta i počupajte neposlušne dlačice. Ako ih ostavite da narastu, bit će ih teže oblikovati, ali i čupati jer će njihov korijen ojačati.

6. Sjenilo i puder za praznine

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve, koji može zamijeniti sjenilo u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smjeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomjerno. Nakon toga slijedi specijalizirani gel koji će vašim obrvama dati dodatan volumen.

7. Podignite luk bez pincete

Obrve s istaknutim lukom, koje najbolje pristaju ovalnom i okru - glom licu, lako je "lažirati" i bez pomoći pincete. Obrve treba po - češljati prema čelu pa s unutarnje strane obrve od sredine luka sve do vanjskog ruba nanijeti higligh - ter. Svjetlucave čestice će vizualno podignuti luk bez čupanja.

8. Smjer dlačica određuje čupanje

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve, koji može zamijeniti sjenilo u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smjeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomjerno. Nakon toga slijedi specijalizirani gel koji će vašim obrvama dati dodatan volumen.

9. Ubrzajte rast dlačica

Rast obrva ubrzava serum koji stimulira rast dlačica, ali sve dok one ne izrastu u željeni oblik, treba ih držati pod kontrolom. To je odlično rješenje ako ste se zanijeli s pincetom. Osim skupih seruma, pomaže i maslinovo ulje koje učvršćuje već postojeće dlačice.

Izvor: 24sata.hr