Ricinusovo ulje za rast kose, trepavica i obrva

Ricinusovo ulje, rast kose, trepavice, spiner, ulje za kosu, sjajnija kosa

Kosa

Stari Egipćani su ovo ulje koristili za sprječavanje i tretiranje ćelavosti upravo zbog toga što jača korijen kose i ubrzava njezin rast.

Ricinusovo ulje daje kosi zdrav izgled i čini ju gušćom. Redovitom upotrebom može obnoviti kosu oštećenu od bojanja, peglanja i feniranja. Ono zbog čega se najčešće koristi je njegova sposobnost da potiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa prije nije rasla.

Ricinusovo ulje se nanosi na vlažnu kosu i to samo na korijen i vrhove. Nakon nanošenja potrebno je omotati kosu kapom za tuširanje ili plastičnom folijom te ručnikom. Najbolje je pustiti da odstoji oko 1 sat pa dobro isprati i oprati kosu.

Trepavice i obrve

Kao i kosa, trepavice također zahtijevaju posebnu njegu, koja varira s godišnjim dobima. Zimi se trepavice mogu lomiti i postati rjeđe zbog vjetra i hladnog zraka. Na isti način mogu reagirati i obrve. No, bez obzira koje godišnje doba bilo, trepavicama je uvijek potrebna njega kako bi izgledale ljepše i gušće.

Ricinusovo ulje hidratizira trepavice te ih čini gušćima i otpornijima na ispadanje i pucanje. Malu količinu ricinusovog ulja nanesite na trepavice svaku večer prije spavanja. Na taj ćete način osigurati duže i jače trepavice. Rezultati bi trebali biti vidljivi već nakon jednog ili dva mjeseca. Ricinusovo ulje je puno vitamina E, proteina i minerala te je odlično za jačanje trepavica. Vrlo je nježno pa se bez problema može koristiti na licu.

Izvor: kiwi.hr