Pivo za njegu, sjaj i volumen kose

kosa

Vjerojatno se pitate kakav će miris imati vaša kosa nakon tretmana s pivom. No, ne brinite. Nećete imati neugodan miris kao da ste se upravo vratili sa zabave. Kako se kosa suši, tako nestaje miris pive. Kod nekih miris može i dalje biti prisutan, no on se može uspješno ukloniti uz malo više šampona.

1. Ispucali vrhovi

Pivo pomaže ispucalim vrhovima tako što opskrbljuje folikule proteinima i šećerom. Operite kosu šamponom. Na vrhove kose nanesite pivo i pustite da djeluje 2-3 minute pa isperite. Ovaj tretman možete ponavljati jednom tjedno.

2. Volumen kose

Volumen tanke kose može se povećati pomoću pakunga od jaja i pive koji je idealan za tanku i lomljivu kosu. Pomiješajte 30 ml piva i 1 jaje, ravnomjerno nanesite na mokru kosu i lagano umasirajte. Vlasište omotajte ručnikom i držite 15-30 minuta. Nakon toga, kosu temeljito isperite šamponom.

3. Sjajna i meka kosa

Piva daje sjaj i mekoću kosi, stoga je najbolji način da to postignete vodica u raspršivaču. Vodicu ćete dobiti tako da pomiješate ½ l piva i 1 l obične vode. Mješavinu stavite u bočicu sa raspršivačem i nanesite na prethodno opranu kosu. Vodica se ne ispire.

4. Maska od pive

½ šalice piva, 1 jaje i 1 žlicu maslinovog ulja dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 2 sata. Nanesite na vlažnu kosu i držite 15 minuta. Nakon toga isperite kosu.

5. Maska od pive za suhu kosu

Ova maska je posebno dobra za suhu i normalnu kosu. 1 bananu, 1 žumanjak, 1 žlicu meda i 1/2 šalice piva dobro promješajte. Nanesite na kosu i zamotajte ju ručnikom. Ostavite da djeluje 1-2 sata, pa operite kosu šamponom. Ovu masku možete ponavljati jednom tjedno.

Izvor: kiwi.hr