FOTO  Nives Ćorić: Ja svoj put do publike i klijenata tražim putem društvenih mreža.

Nives Ćorić, Mostarski sajam

Njene kolekcije predstavljene su na fashion week u Mostaru i Sarajevu, a kreacije su nosile i brojne djevojke na raznim izborima ljepote.

Prije nepunih 6 mjeseci otvorila je vlastiti modni studio Nicca. U svom prostoru osim vlastitih kreacija nudi vam mogućnost naručivanja odjeće po mjeri, a po prvi put u ovom modnom studiju možete unajmiti šivaće strojeve i okušati se u izradi vlastitih modnih kreacija. No, ukoliko još ne znate šivati, ova mlada dizajnerica pomoći će Vam i u tome. O svim novostima možete se raspitati na službenoj facebook stranici Nicca designed by Nives Ćorić, ili u modnom studiju Nicca u ulici Fra Didaka Buntića (na Balinovcu).

Što je to što ćemo imati priliku vidjeti ove godine na Mostarskom sajmu kada je NICCA brend u pitanju?

Ove godine na mostarskom sajmu Nicca će se predstaviti sa par modela iz svečanoga programa. Žao nam je što ne možemo pokazati modele iz naše kolekcije poslovne odjeće ali oni su rađeni u većim veličinama za koje nažalost nemamo modele koji je mogu iznijeti.

Gdje si pronašla inspiraciju?

Kao većina dizajnera inspiraciju nalazim svuda oko nas. Nekada je dovoljno da po lijepom vremenu prošetate gradom pa da dobijete inspiraciju za cijelu kolekciju.

Koje si materijale koristila ?

 U najnovijoj poslovnoj kolekciji koristila sam većinom kvalitetne prirodne materijale poput svile, pamuka lana, viskoze i vune,jer kolekcija to zahtjeva. Vi u tim modelima morate raditi a u isto vrijeme uvijek izgledati elegantno i uredno.

Je li dostupnost u Mostaru materijala dostatna za sve tvoje ideje i realizaciju kreacije ili moraš ići vani i kupovati iste?

Nažalost trenutno u Mostaru nemamo veliku ponudu materijala i prisiljeni smo iste potražiti negdje dalje. A na svu sreću sada je internet učinio da nam je sve na dohvat ruke i ne moramo ići daleko u nabavku, dovoljan je jedan klik mišem da nađete i dobijete ono što želite.

Što je to što ti smatraš trendom za proljeće/ljeto ove godine?

Trendom za proljeće smatram volane i volančiće, koji su zastupljeni na maicama , košuljama, tunikama, suknjama u kombinaciji sa nekom pastelnom ili jačom bojom sigurno nećete pogriješiti .

Koje boje i koji krojevi se najčešće nalaze u tvojim kolekcijama da možemo reci da su tvoj potpis? Što je to što te izdvaja od ostalih mladih dizajnera sa naših prostora po tvom mišljenju?

Boje i krojevi su vezani za trendove koje neka sezona diktira. Ono što je karakteristično za svakog dizajnera je ono nešto što vidimo u cijelom njegovom radu. Mislim da je kod mene to neka elegancija sa mladenačkim štihom.

Koje komade odjeće najviše voliš raditi?

Trenutno volim raditi modele kako kažu za svaki dan. To su svi djelovi garderobe u kojima možemo ići na posao , na kavu sa prijateljicama ili na poslovnu večeru.
Koliko su naše djevojke "zahtjevne klijentice" Ja nekako lako nađem zajednički jezik sa svojim klijenticama jer su to najčešće djevojke poput mene, susrećemo se u gradu, izlazimo na ista mjesta tako da kada mi kažu ti znaš šta se sada nosi, ja znam na što misle.

Tko je inače tvoj modni uzor ili recimo omiljeni dizajner koji je imao velik utjecaj na tebe?

Ja mislim da sam jedna od rijetkih osoba koja nema uzora, cijenim svakog dizajnera bilo sa naših prostora bilo sa svjetske scene i pratim svačiji rad.

Koliko danas mladi dizajner uspjeva plasirati svoje ideje i kreacije na našem tržištu? Koliko je teško doći do publike i klijenata ?

Ja svoj put do publike i klijenata tražim putem društvenih mreža. Osim toga mislim da su modne revije jedini način da pokažeš svoj rad i dođeš do šireg kruga klijenata.

Koji su ti planovi za 2016.g.? Planiraš li kolekciju izlagati još negdje?

U 2016 nastavljam da vas bombadiram slikama i postovima što na Facebooku-u što na Instagramu. Imamo u planu da se Nicca tim poširi, ali o tome ćemo drugom prilikom. Koristit ću svaku priliku da vam pokažem što je to novo što radim, pa me pokušajte ignorirati! .