Mostarka Marijana Cigić pobjednica 17. Portanova Fashion Incubatora

moda, titula, Marijana Cigić
Na 17. PFI-u svojim kolekcijama su se predstavili Dragoljub Kujundžić, Marijana Cigić, Holi_Coast, Stefan Ristić i Ivana Franjić Tušek. Nakon prijave na natječaj i više od šest mjeseci priprema, te uspješnog savladavanja selekcijskih krugova, pred dupkom ispunjenom dvoranom predstavila su se nova imena modne scene.

Najboljeg među njima odabrao je stručni žiri koji su činili dizajnerica i dobitnica Elle Style Awards nagrade Loredana Bahorić, modna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, modni teoretičar Nenad Korkut, dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, glavna urednica magazina Elle Nambi Kezić, direktor Fashion.hr-a Vinko Filipić i Marko Jovanović, osnivač projekta Fashion Incubator. Titula najboljeg mladog dizajnera sezone, koja sa sobom nosi i novčanu nagradu od 10.000,00 kn te pozivnicu na tjedan mode BIPA Fashion.hr, dodijeljena je Marijani Cigić, a jesenski modni vikend zatvorila je prošlogodišnja pobjednica PFI-a Ivana Janjić.

Pobjednica Marijana Cigić zatečena je pobjednom. "Hvala organizatorima, žiriju i publici te čestitam svim kolegama, konkurencija je zaista bila velika", njezini su prvi dojmovi nakon proglašenja. Inspiracija za pobjedničku kolekciju nazvanu "Chorba" njezina je imaginacija i odraz je njene osobnosti, nije rađena tematski, a namijenjena je različitim tipovima žena.

"Veseli nas što već 14 godina projekt Portanova Fashion Incubator razvijamo s jednakom strašću i zalaganjem. Kreativnim konceptima, medijskom promocijom i popratnim partyima, PFI se prometnuo u centralno društveno događanje Osijeka i Slavonije. Njegovo 17. izdanje dokazuje da je kvalitetan događaj moguće realizirati i zadržati daleko od centra metropole", izjavio je voditelj projekta Nikola Beban.

Brojni poznati i ljubitelji mode, a među njima Nenad Korkut, Miran Kurspahić, Loredana Bahorić i Mare Milin, iz prvih su redova pratili revije mladih dizajnera.

diva