Mostar: Studentica FPMOZ-a Lucija Kontić uređuje uspješan modni blog

Lucija Kontić, FPMOZ
Autorica bloga „Shipped from Venus" privukla je mnoge djevojke svojim romantičnim i damskim stilom te stekla velik broj pratitelja na društvenim mrežama.

Lucija, studentica biologije na FPMOZ-u u Mostaru kaže kako je blog zapravo nastao sasvim spontano. Prije pet godina, dok se amaterski bavila fotografijom, dnevnik njenih fotografija postao je modni blog. Interes ljudi za njene kombinacije postajao je sve veći i tako je blog postao modni.

„Ljubav prema modi traje vjerojatno od rođenja, a usadila mi ju je mama koja me od djetinjstva oblačila u pelerine, lepršave haljinice...", govori Lucija.

Kombinacije ove blogerice na Instagramu prati skoro 50 000 ljudi, a ona ističe da je za dobru fotografiju svjetlo važnije i od najbolje opreme. Dodaje da je jako važno imati oko za dobru kompoziciju. Za svoje maštovite kombinacije kaže da ne razmišlja previše o njima i oblači se prema raspoloženju. Kao osobu čiji stil posebno voli ističe Miroslavu Dumu, a njen stil opisuje kao odmjeren, a opet razigran i šaren. Kao najveću ikonu stila svih vremena ističe Grace Kelly, po njoj nenadmašivu u svakom smislu.

„Kroz ovih par godina, koliko se bavim ovim hobijem, upoznala sam veliki broj djevojaka, od kojih su mi neke postale bliske prijateljice. Najveća radost koju mi donosi blog jest spoznaja da sam svojom fotografijom nekome uljepšala dan, te da sam nekog inspiriala da postane bolja verzija sebe", rekla je o najljepšem dijelu svog hobija.

Blog obiluje savjetima za internet kupovinu, a ona ističe da su prednosti takve kupovine ponajviše ogroman izbor odjeće i činjenica da nećete biti odjeveni identično kao svi ostali. Nedostatci su čekanje, koje se zna oduljiti, zatim promašena veličina, loš materijal... Ipak, s vremenom se "uhodala" pa je takvih promašaja sve manje.

Prošle godine Lucija je pokrenula i" Shipped from Venus" liniju odjeće, koju su činile lepršave ljetne haljine, tunike ženstvenih krojeva. Danas kaže kako joj je dizajniranje bilo zanimljivo neko vrijeme, ali joj brojne obveze oko bloga i suradnje na kojima radi ne ostavljaju previše vremena za modnu kolekciju. Veseli ju što su manje razvikani domaći dizajneri dobili svoj prostor na sceni. Kao svoj najdraži odjevni predmet navodi suknje jer se u njima osjeća kao prava žena.

Kaže da je Mostar pun divno obučenih žena, što se može primijetiti u šetnji „mostarskom špicom". "No, ovom gradu potreban je veći broj trgovina odjećom i obućom. Oni koji nemaju prilike često putovati u veće gradove, zapravo imaju jako skroman izbor. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti ili bar da će žene postati odvažnije pri online kupovini."

Lucija govori kako će joj moda uvijek ostati drag hobi, no u budućnosti se ipak vidi u svojoj struci, biologiji. Ukoliko Vas zanimaju Lucijine kombinacije, posjetite njen blog.

Jelena Borović/treci.ba