Mirela Hodžić: Uživam u fotkanju bez obzira s koje sam strane fotoaparata

Mirela Hodžić, model
Mirela , za početak nam recite nešto o sebi ?

 Zovem se Mirela Hodžić . Rođena sam 22.08.1996 godine u Zenici . Trenutno živim u Zavidovicima , gdje sam zapravo završila osnovnu i srednju školu .

Kako je kod Vas nastao interes za modelingom ?

Prije svega najviše iz radoznalosti , avanture i putovanja . Želja da vidim svijet , steknem nova iskustva i prijatelje . Pored toga uživam u fotkanju bez obzira s koje sam strane fotoaparata i imam osjećaj sa kamera i ja dišemo jednom dušom . Željela sam da radim ono što mi prija i što me ispunjava.

Recite nesto o modnoj agenciji za koju radite ?

ETM - European Top Models je agencija koja datira od 1968. godine . Sjedište agencije se nalazi u Belgiji , ima 40 predstavnistva u svijetu . Neka od njih su Francuska , Italija , Malta , Velika Britanija ... ove godine je tu Bosna i Hercegovina, gdje su odlučili dati priliku meni i svim ostalima koji žele da uplove u svijet mode .

Pored toga sto se bavite modelingom , postoji li još nešto što zaokuplja vašu pažnju ?

Volim biti stalno u pokretu i istraživati nešto novo kako bih poslije primjenila na sebi ili sa svojim prijateljima s kojim' provodim većinu vremena kroz neki sport ili trening .

Gdje se vidite u buducnosti ?

Svi zamišljamo da ostvarimo velike ciljeve u onome što radimo . Naravno da prije svega treba prihvatiti i izboriti se s onim što nam je dužnost koju smo sami odabrali . Tako da uz trud koji namjeravam uložiti u posao koji radim , očekujem se kao poznat' i uspješan model .

Koji savjet bi dali mladima koji žele krenuti vasim stopama ?

Najvažniji savjet je da mladi modeli konstantno grade sebe i ne odustaju lako od svojih snova .

Kako ljudi gledaju na modeling u našoj državi , posebno kad se radi o modelu kao što ste Vi , budući da radite za modnu agenciju koja ima sjedište u Belgiji ?

Mnogi smatraju da u svijetu modelinga nema nekog napretka i perspektive. Vjerovatno sto nisu " zavirili " u taj svijet i iskušali bilo što u tom smislu .Moj napredak u agenciji ETM donio je pozitivne stvari , kao i moju prvu ponudu koju sam dobila , tj ponuda za Tursku .

Ujedno želim da obavijestim sve zainteresirane koji žele da dođu u Mostar na
FASHION SHOW

3. Lipanj 2017 , s početkom u 18.00h
Naravno postoje nagrade unutar showa za posjetitelje .

1. Nagrada , profesionalne fotografije za cijelu obitelj .
2. Nagrada , kreacije Maje Mišić , poznate dizajnerice iz Mostara .
3. Nagrada , make up i frizura .

Ulaz je slobodan