Metode zatezanja kože

protiv bora, Face lifting , botox
Najeminentniji svjetski stručnjaci na polju anty aginga slažu se da su rane tridesete godine kada, zbog smanjene prirodne proizvodnje kolagena i masnoće u koži, treba započeti s ciljanim tretmanima za specifične individualne pojavnosti starenja. Prvi neinvanzivni anty age tretmani koje preporučujem da se s njima započne svakako su PRP tretman ili Tretman matičnim stanicama, tu su zatim aplikacija hijaluronskih filera, baby botox, mezoterapija i aplikacija mezonita.


Zahvaljujući mnogobrojnim anty-age tretmanima, brojne su mogućnosti za najoptimalnije održavanje kvalitete kože i usporavanje procesa starenja i to u bilo kojoj životnoj dobi. Vrste odabira estetskih tretmana ovise o individualnim karakteristikama kože kao i o životnoj dobi, no smisao tretmana ostaje isti - održati svježi, mladenački i prirodni izgled kože što duže.

Nakon prvog besplatnog pregleda stanja i tonusa kože, predlažem ciljane tretmane kojima se neinvanzivnim metodama djeluje na očuvanju mladolikosti lica i zadržavanju njegove svježine.

Face lifting bez noža
Hijaluronski fileri koriste se za izglađivanje i popunjavanje bora, revitalizaciju kože kao i za korekciju izgleda. Koriste se za popunjavanje usana i obraza, naglašavanje jagodica, korekciju nosa, podočnjaka i brade te za lifting čitavog lica. Popularni su upravo jer omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica, bez da ugrožavaju mimiku lica.

Otprilike 7 do 14 dana nakon tretmana vide se najbolji rezultati jer je potrebno neko vrijeme za preraspodjelu filera u koži.

U našoj dentalnoj ordinaciji koriste se isključivo najkvalitetnije hijaluronske filere švicarskog proizvođača Teoxane Laboratories.

Popunjavanje usana - »baby lips« efekt
Apliciranjem hijaluronske kiseline direktno u usne, kao i u sitne bore oko njih, postiže se efekt konturiranja, volumena i pomlađivanja kako usana tako i cijeloga lica. Hijaluronska kiselina djeluje tako da dodaje volumen i vezuje čestice vode na sebe i na taj način omogućava korekciju oblika i volumena usana kao i njihovu izvrsnu hidrataciju.

Tretman ubrizgavanja hijaluronskih filera traje oko pola sata, a da bi bio potpuno bezbolan koristi se anestetik u kremi ili kod osjetljivijih osoba lokalna anestezija.

Da bi Vaše usne izgledale onako kako vi to želite, osim odabira vrhunske kvalitete filera, potrebno je iskustvo, vještina i visoko razvijeni estetski doživljaj doktora koji izvodi zahvat.

Pažljivo i strpljivo analiziram svake usne i svake tretiram na način koji je za njih optimalan. Tek tada su rezultati lijepi i dugotrajni. A ovisno o njihovom izgledu i fizionomiji lica odlučujem se za vrstu filera.

Rezultati korigiranih usana vidljivi su odmah nakon tretmana, a trajanje efekta iznosi od šest mjeseci do godinu dana, kasnije znatno duže (uz pravilno educiranog doktora i adekvatnu tehniku ubrizgavanja, rezultati mogu trajati iznenađujuće dugo).
Face lifting mezonitima
Mezoniti su najefikasnija nekirurška metoda zatezanja kože koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za pomlađivanje i zatezanje kože. Konac insertiran u kožu oblikuje tkivo, stimulira prirodnu sintezu kolagena te na taj način koži daje čvrstoću i tonus. Niti se u cijelosti razgrade za oko 8 mjeseci. Prednost mezoniti je ta što daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lica. One su prirodna alternativa za kirurški face lifting. Mezoniti podižu obraze, oblikuju i zatežu višak kože ruba donje čeljusti.

Botoxom protiv bora
Botox se aplicira u vrlo malim količinama i djeluje tako da blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Djelovanje Botoxa je lokalizirano isključivo na mjestima aplikacije. Tretman je gotovo bezbolan, a učinak Botoxa vidljiv je nakon 3 do 8 dana.

Botox se sve više koristi i za smanjivanje pretjeranog znojenja, tretman nije štetan, vrlo kratko traje, tek nekoliko minuta, gotovo je bezbolan, a njegovi efekti traju od 3 do 10 mjeseci.