Metode zatezanja kože

ZAUVIJEK MLADE-Imate bore? Znate li kada je pravo vrijeme za anti age tretmane?

Najeminentniji svjetski stručnjaci na polju anty aginga slažu se da su rane tridesete godine kada, zbog smanjene prirodne proizvodnje kolagena i masnoće u koži, treba započeti s ciljanim tretmanima za specifične individualne pojavnosti starenja. Prvi neinvanzivni anty age tretmani koje preporučujem da se s njima započne svakako su PRP tretman ili Tretman matičnim stanicama, tu su zatim aplikacija hijaluronskih filera, baby botox, mezoterapija i aplikacija mezonita.


Zahvaljujući mnogobrojnim anty-age tretmanima, brojne su mogućnosti za najoptimalnije održavanje kvalitete kože i usporavanje procesa starenja i to u bilo kojoj životnoj dobi. Vrste odabira estetskih tretmana ovise o individualnim karakteristikama kože kao i o životnoj dobi, no smisao tretmana ostaje isti - održati svježi, mladenački i prirodni izgled kože što duže.

Nakon prvog besplatnog pregleda stanja i tonusa kože, predlažem ciljane tretmane kojima se neinvanzivnim metodama djeluje na očuvanju mladolikosti lica i zadržavanju njegove svježine.

Face lifting bez noža
Hijaluronski fileri koriste se za izglađivanje i popunjavanje bora, revitalizaciju kože kao i za korekciju izgleda. Koriste se za popunjavanje usana i obraza, naglašavanje jagodica, korekciju nosa, podočnjaka i brade te za lifting čitavog lica. Popularni su upravo jer omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica, bez da ugrožavaju mimiku lica.

Otprilike 7 do 14 dana nakon tretmana vide se najbolji rezultati jer je potrebno neko vrijeme za preraspodjelu filera u koži.

U našoj dentalnoj ordinaciji koriste se isključivo najkvalitetnije hijaluronske filere švicarskog proizvođača Teoxane Laboratories.

Popunjavanje usana - »baby lips« efekt
Apliciranjem hijaluronske kiseline direktno u usne, kao i u sitne bore oko njih, postiže se efekt konturiranja, volumena i pomlađivanja kako usana tako i cijeloga lica. Hijaluronska kiselina djeluje tako da dodaje volumen i vezuje čestice vode na sebe i na taj način omogućava korekciju oblika i volumena usana kao i njihovu izvrsnu hidrataciju.

Tretman ubrizgavanja hijaluronskih filera traje oko pola sata, a da bi bio potpuno bezbolan koristi se anestetik u kremi ili kod osjetljivijih osoba lokalna anestezija.

Da bi Vaše usne izgledale onako kako vi to želite, osim odabira vrhunske kvalitete filera, potrebno je iskustvo, vještina i visoko razvijeni estetski doživljaj doktora koji izvodi zahvat.

Pažljivo i strpljivo analiziram svake usne i svake tretiram na način koji je za njih optimalan. Tek tada su rezultati lijepi i dugotrajni. A ovisno o njihovom izgledu i fizionomiji lica odlučujem se za vrstu filera.

Rezultati korigiranih usana vidljivi su odmah nakon tretmana, a trajanje efekta iznosi od šest mjeseci do godinu dana, kasnije znatno duže (uz pravilno educiranog doktora i adekvatnu tehniku ubrizgavanja, rezultati mogu trajati iznenađujuće dugo).
Face lifting mezonitima
Mezoniti su najefikasnija nekirurška metoda zatezanja kože koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za pomlađivanje i zatezanje kože. Konac insertiran u kožu oblikuje tkivo, stimulira prirodnu sintezu kolagena te na taj način koži daje čvrstoću i tonus. Niti se u cijelosti razgrade za oko 8 mjeseci. Prednost mezoniti je ta što daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lica. One su prirodna alternativa za kirurški face lifting. Mezoniti podižu obraze, oblikuju i zatežu višak kože ruba donje čeljusti.

Botoxom protiv bora
Botox se aplicira u vrlo malim količinama i djeluje tako da blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Djelovanje Botoxa je lokalizirano isključivo na mjestima aplikacije. Tretman je gotovo bezbolan, a učinak Botoxa vidljiv je nakon 3 do 8 dana.

Botox se sve više koristi i za smanjivanje pretjeranog znojenja, tretman nije štetan, vrlo kratko traje, tek nekoliko minuta, gotovo je bezbolan, a njegovi efekti traju od 3 do 10 mjeseci.

12.02.2018 u 23:46